NUTRITIE

Rețeta de paste pe care trebuie să o încerci: Delicioasă, ieftină și ușor de preparat

cooksillustrated.com

Masa de prânz nu trebuie să fie un chin, iar a mânca sănătos nu e doar pentru profesioniști. Această rețetă de paste împlinește nevoia de a servi ceva sănătos, care să întărească imunitatea și care nu necesită să stai cu orele la bucătărie.

Paste cu sos de usturoi și smântână

Puneți pastele la fiert, conform indicațiilor de pe ambalaj. Apoi treceți la prepararea sosului.

Sosul e mai mult un mujdei la care adaugi un pic de smântână. Curățați patru-cinci căței de usturoi, pisați-i într-un bol, puneți două-trei linguri de smântână (de orice fel, nu contează câtă grăsime are), jumătate de linguriță de ulei de măsline, o lingură de apă și amestecați. Apoi, rezultatul obținut se pune peste paste și se amestecă, potrivit dcnews.ro. Este delicios, sănătos, ieftin și rapid!

CITEȘTE ȘI: Prea multă sare dăunează sănătății – Cum poți să dai gust mâncării fără a abuza de acest condiment

Medicul nutriționist Anca Hâncu a spus care este secretul ei pentru mujdei astfel încât să fie sănătos.

„La mujdei am să vă spun secretul meu de gospodină. Amestesc câțiva căței de usturoi cu blenderul, pun doar foarte puțin ulei, iar în rest pun apă minerală și atunci practic iau toate beneficiile usturoiului, fără a încărca cu foarte mult ulei, de fapt, cu foarte multe calorii”, a zis medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1, în emisiunea Neatza cu Răzvan și Dani.

„Usturoiul este un antibiotic natural, antifungic, antiseptic, antiinflamator, antioxidant. Alicina este cea mai importantă substanță care se găsește în usturoi și are proprietăți importante. Așa cum spuneam, este practic un antibiotic natural. Substanța se eliberează doar în momentul în care usturoiul este fărâmițat, este mestecat, este macerat. Deci nu atunci când fierbem usturoiul așa întreg”, a spus medicul nutriționist Anca Hâncu la Antena 1.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care au grijă ca ficatul tău să nu se îmbolnăvească – Cum îl ajută să se regenereze

De asemenea, specialistul a zis că usturoiul acționează și în scăderea tensiunii arteriale astfel că vom avea o protecție cardiovasculară. Ajută și la creșterea capacității de efort, dar și performanțele sexuale. Aproximativ un cățel de usturoi pe zi este cantitatea recomandată. În plus, are rol în scăderea colesterolului.

Anca Hâncu a spus că usturoiul poate ține cancerul la distanță: „Are efecte importante în prevenția cancerelor, mai ales în prevenția cancerelor digestive”.

Comentarii: