Noodels cu legume reprezintă una din bazele bucătăriei chinezești, iar de aici se pot improviza rețete cu pui, vită, porc sau fructi de mare, după preferințe.
Este o mâncare ușoară, de preferat în zilele aglomerate de la birou sau atunci când chiar nu ai chef de gătit și îți dorești să scapi cât mai repede de acest stres.
Vă prezint mai jos rețeta de bază!
CITEȘTE ȘI: Secrete din medicina tradițională chineză: Ce alimente trebuie să mănânci în funcție de anotimp – Exquis
Rețeta preluată din bazele bucătăriei chinezești
Ingrediente:
- 450 g noodles din orez
- 5 linguri de sos de soia
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei de susan
- 4 linguri de apă sau supă de legume
- 6 căței de usturoi, tăiați feliuțe
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-3 ardei iuți roșii (după gust)
- 250 g germeni de fasole sau soia
CITEȘTE ȘI: Sursele alimentare de PROBIOTICE mai puțin cunoscute – Exquis
Rețeta preluată din bazele bucătăriei chinezești
Mod de preparare:
Se amestecă până la omogenizare, într-un bol, sosul de soia, uleiul de susan, apa și zahărul.
Se fierb tăițeii de orez conform instrucțiunilor de pe pachet, se scurg și se pun deoparte.
Se toacă ardeii iuți rondele și partea albă a cepei – cea verde se păstrează pentru ornat.
Se încinge uleiul într-un wok sau tigaie și, când acesta este fierbinte, se sotează usturoiul, partea albă a cepei și ardeii iuți.
Se adaugă tăițeii, se toarnă deasupra combinația de sosuri și se amestecă până când toate pastele sunt îmbrăcate în sos.
Se dă focul la maximum, se adaugă germenii de fasole sau soia și se gătește totul, timp de 2-3 minute.
Se adaugă și partea verde a cepei, se mai sotează pe foc iute un minut și apoi se servește.
Comentarii: