NUTRITIE SANATATE

Rezultate uimitoare: Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci în fiecare zi ghimbir, timp de o lună

Ghimbirul are o multime de proprietati care te ajuta sa fii sanatos si in forma.

Iata ce se intampla in corpul tau daca mananci ghimbir in fiecare zi, timp de o luna.

Se reduce colesterolul si scade riscul bolilor cardiovasculare

Studii medicale scot la iveala faptul ca doua grame de pudra de ghimbir pe zi scad glicemia, rezultatele fiind vizibile dupa trei luni de consum. Un alt studiu a relevat faptul ca trei grame de pudra de ghimbir pe zi, timp de 45 de zile, contribuie la reducerea colesterolului, potrivit sfatulparintilor.ro.

CITEȘTE ȘI: Ghimbirul, plusul de prospeţime în bucătărie: Cinci lucruri pe care trebuie să le ştii înainte de a-l folosi

Se imbunatateste functionarea creierului

La un studiu la care au participat femei de varsta mijlocie s-a constatat faptul ca antioxidantii din ghimbir au ameliorat declinul cognitiv, inclusiv cel cauzat de Alzheimer.

Se amelioreaza problemele digestive

Ghimbirul stimuleaza productia de saliva si calmeaza tulburarile digestive. 1,2 grame de pudra de ghimbir pe zi, inainte de masa, contribuie la reducerea indigestiilor cu pana la 15%.

Se reduc greturile

Ghimbirul este recomandat in cazul gravidelor pentru a ameliora starile de rau cauzate de sarcina. 1-1,5 grame de ghimbir sunt suficiente pentru a reduce greturile provocate de sarcina.

Se amelioreza durerile si inflamatiile

Ghimbirul trateaza multe tipuri de dureri, de la cele musculare, la crampele menstruale. Potrivit unor studii, ghimbirul poate fi folosit si in cazul durerilor cauzate de artrita si batranete.

Cum sa pastrezi ghimbirul proaspat mai mult timp

Ghimbirul are o multime de beneficii pentru sanatate asa ca nu ar trebui sa lipseasca sub nicio bucatarie. Tocmai de aceea este important sa depozitezi bine daca vrei sa-l folosesti proaspat fie intr-o reteta sau chiar sub forma de cea. Atunci cand il depozitezi in mod corespunzator poate ramane proaspat timp de mai multe saptamani. Iar cand nu o faci cum trebuie, in numai cateva zile ghimbirul tau se usuca si isi pierde din savoare si din caracteristicile sale unice.

CITEȘTE ȘI: Limonadă de GHIMBIR. Ideală pentru mesele de Sărbători

Cumpara inteligent

Primul pas pentru pastrarea unui ghimbir de calitate este sa stii cum sa alegi cel mai bun produs. Selecteaza ghimbirul cu o coaja matasoasa, cu o textura ferma si care pare mai greu decat marimea sa. Evita bucatile moi, incretite sau care par mucegaite.

Cea mai buna modalitate de depozitare a ghimbirului

Pune ghimbirul intreg, necojit intr-o punga de plastic resigilabila, din care ai scos aerul si baga-l in frigider. Daca ai taiat o bucata din ghibir, asigura-te ca este uscat stergandu-l cu un servetel din hartie inainte de a-l pune in punga.

Daca ghimbirul este decojit il poti depozita la fel insa ar trebui sa stii ca nu se va pastra proaspat la fel de mult.

Comentarii: