FRUMUSETE SANATATE

Rujul te poate îmbolnăvi de cancer: La ce trebuie să ai grijă

Rujul te poate îmbolnăvi de cancer: La ce trebuie să ai grijă. Rujurile sunt cu adevărat cele mai bune prietene ale unei femei, sau cel puțin așa am fost făcute să credem cele mai multe dintre noi! Acestea adaugă instantaneu culoare feței și te fac să arăți încântătoare în câteva minute. Să spunem doar că funcționează ca un stimulent perfect, dar sunt ele bune pentru tine?

La urma urmei, trebuie să existe un motiv pentru care aceste rujuri de lungă durată rămân atât de mult timp? Sau de ce culorile sunt atât de perfecte?

Ce conțin rujurile

Un studiu realizat de Școala de Sănătate Publică Berkeley de la Universitatea din California a dezvăluit că majoritatea glossurilor și rujurilor disponibile în prezent conțin niveluri nocive de crom, plumb, aluminiu, cadmiu și alte câteva materiale toxice.

CITEȘTE ȘI: Balsamul de buze – prieten sau duşman? Cât de benefică este folosirea lui

Mai mult, studiul a mai precizat că expunerea continuă la aceste niveluri ar putea duce la o problemă de sănătate pe termen lung, în special în cazul acelor persoane care aplică rujul de mai mult de două-trei ori într-o perioadă de 24 de ore. Iar odată cu utilizarea regulată apare și riscul de a primi cantități excesive de crom, care este legat de apariția tumorilor abdominale, potrivit Health Shots.

Rujul te poate îmbolnăvi de cancer: La ce trebuie să ai grijă

Iată alte câteva substanțe toxice care se găsesc în rujuri:

  • Ftalații sunt dăunători pentru sistemul endocrin.
  • Prezența plumbului cauzează mai multe riscuri pentru sănătate pe termen lung.
  • Polietilenglicolii sunt, de asemenea, prezenți în produsele pe bază de cremă și prezintă pericole pentru sănătatea sistemului nervos.
  • Parabenii se găsesc frecvent în rujuri și pot pătrunde ușor în piele. Se știe că aceștia provoacă mai multe efecte secundare, inclusiv depresie și diaree.

Provoacă toxicitate în organism

Până acum cunoaștem numărul de ingrediente toxice din rujuri, așa că este foarte probabil ca organismul tău să absoarbă aceste toxicități. De fapt, fără să își dea seama, femeile ingerează uneori aceste materiale.

Poate provoca alergii

Te-ai trezit cu o erupție cutanată bruscă pe buze sau cu mâncărimi în jurul zonei buzelor? Ei bine, acum știi de ce! Asta pentru că rujurile au o substanță chimică numită oxiclorură de bismut pentru conservare. Acest ingredient este cancerigen, așa că ai grijă!

Poate provoca chiar și cancer

Având în vedere că majoritatea ingredientelor sunt de natură cancerigenă, probabilitatea de a face cancer din cauza rujurilor este mare. De fapt, substanțele chimice folosite pentru conservarea rujurilor cauzează mai multe probleme de sănătate, cum ar fi tusea, iritarea ochilor, respirația șuierătoare și alte alergii. În cazuri extreme, se poate ajunge la cancer.

Provoacă modificări în sistemul endocrin

Pentru cei neavizați, rujurile conțin substanțe petrochimice, care pot provoca schimbări majore în sistemul endocrin. Iar dacă acest lucru se întâmplă, corpul tău trece prin mai multe probleme la nivelul capacităților cognitive și de reproducere.

CITEȘTE ȘI: Mit sau adevăr: Poți să te îmbolnăvești de meningită dacă te speli pe cap cu apă rece?

Poate provoca insuficiență renală

În cazuri extreme, se poate întâmpla și insuficiența renală, ca o consecință a utilizării regulate a rujurilor. Acest lucru se datorează cantităților mari de cadmiu prezente în rujuri. Tumorile stomacale sunt, de asemenea, o altă problemă care se poate întâmpla, din cauza prezenței acestei substanțe chimice toxice.

Iată ce trebuie să aveți în vedere

  • Rujurile de culoare închisă au un conținut mai ridicat al acestor substanțe chimice toxice.
  • Aplicați întotdeauna vaselină înainte de a aplica rujul. Aceasta poate oferi buzelor tale un strat de protecție și poate minimiza daunele. Încearcă să optezi pentru rujuri fără toxine sau naturale.
  • Evitați să purtați rujuri în timpul sarcinii. Acestea pot provoca, de asemenea, avort spontan, atunci când sunt ingerate.
  • Nu folosiți rujuri mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

Comentarii: