LIFESTYLE

S-a întors românul care a revoluționat gimnastica în Marea Britanie!

26 de ani! Atât i-au luat lui George Predescu, unul dintre cei mai mari antrenori pe care gimnastica românească masculină îi are, să pună pe picioare sistemul în Marea Britanie.

 „Am avut libertatea să fac ce vreau eu. În tot acest timp, au schimbat sistemele, de la sistemul centralizat pe care l-au avut, care nu prea dădea rezultate, au făcut un sistem pe centre regionale”, povestește antrenorul federal, coordonator al gimnasticii masculine din România.

După mai bine de un sfert de veac, anul trecut, antrenorul s-a reîntors acasă, la rugămintea Carmencitei Constantin, președintele Federației Române de Gimnastică, care avea nevoie de ajutorul său.

„Am avut rezultate mari în trecut, cred că încă mai trăim din istorie, poate că în acest moment istoria ne trage puțin în jos pentru că nu mai progresăm. Prin venirea mea în țară, atât eu cât și federația, încercăm din răsputeri să redresăm situația”, este convins George Predescu.

CITEȘTE ȘI: DE ce s-a mutat Madonna în Portugalia

L-a avut elev pe Paul Hall

În Anglia, Predescu a predat și cursuri antrenorilor de acolo, unde l-a avut elev pe Paul Hall, coordonatorul lotului național de gimnastică masculină.

După succesul Marii Britanii la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, un jurnalist britanic a scris o carte, iar în capitolul dedicat gimnasticii, numele antrenorului român apare de mai multe ori.

„Unul dintre capitole a fost despre gimnastică, unde l-au intervievat pe prietenul meu, Paul Hall care acum este head coach în Marea Britanie și el a spus că de la mine a învățat gimnastica”, spune Predescu.

 

 

 

 

Comentarii: