LIFESTYLE

Suntem finaliști! ”Minunea” David Popovici și surprinzătorul Robert Glință ne reprezintă cu cinste la olimpiadă

Într-o țară în care nu-s bazine, nu-s bugete, iar sportivii se antrenează pe unde pot și în funcție de cum se descurcă, apar peste noapte minuni.

Așa cum este și puștiul de 16 ani care a reușit să capteze deja atenția lumii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. David Popovici a câștigat prima serie în care a concurat, iar în seria semifinală, a terminat al doilea. Cu al șaptelea timp înregistrat, adolescentul multiplu campion de juniori a intrat în finala de 200 de metri liber.

„Acum 4-5 luni nici nu mă gândeam că mă voi califica într-o finală la 200 metri liber, nu visam. Dar se mișcă totul repede, se schimbă pentru că am un antrenor foarte bun și acum sunt în finală. Și sunt convins că va fi o finală de neuitat!”, a spus David Popovici pentru gsp.

CITEȘTE ȘI: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

Sportivul a dezvăluit și ce i-a spus antrenorul înainte de semifinală: „Știți care a fost ultima indicație pe care mi-a dat-o? Să mă distrez și asta am și făcut!”.

Și cum pe oamenii valoroși îi ajută, uneori, și șansa, Robert Glință a prins la o secundă ultima poziție în finala probei 100 m spate. Primul campion european dat de România și-a îmbunătățit însă timpul înregistrat din serii. ”Ca să fiu mulțumit de mine, trebuie să ajung aproape de personal best în finală”, a mărturisit Glință tot pentru gsp.

Finalele vor fi mâine de dimineață, cu puțin înainte de ora 5. Și poate cine știe, după medalia de argint câștigată de Ana-Maria Popescu la spadă, a venit momentul pentru alte medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Hai, România!

 

 

 

Comentarii: