LIFESTYLE

S-a stins din viață fostul președinte al FRF! Despre Mircea Pascu se spune că era unul dintre ultimii domni ai fotbalului

Despre Mircea Pascu nu se mai știa mare lucru în ultima vreme. Era așa o uitare cvasi-totală din partea tuturor, oameni de fotbal și presă de specialitate la un loc. Mulți dintre cei tineri nici nu știu cine a fost Mircea Pascu: vicepreședinte și președintele Federației Române de Fotbal, chiar pe perioada Coppa del Mondo 90, președinte la Jiul Petroșani și la Corvinul lui Mircea Lucescu. Dupa Revolutie, la Rapid si Poli Timișoara. A fost membru pe viața FIFA și UEFA.
”A fost un om care a cunoscut și a făcut parte decenii la rând din lumea mare a fotbalului. De la Pele la Havelange, de la Beckenbauer la Enzo Bearzot. Nu stăteai de vorbă cu un om, ci cu o instituție…
Mircea Pascu a fost mai mult decât un președinte în fotbal. Putea fi președinte în orice.”, a scris pe Facebook cunoscutul jurnalist Daniel Nanu.
Omul care a pus-o la punct pe ”Doamna de fier”
Tot reputatul jurnalist, cronicar și autor al multor cărți în care vorbește despre oameni de referință din fotbalul românesc dezvăluie un episod extraordinar din viața celui care a fost președinte al FRF, până în 1990, când a fost ales Mircea Sandu. Cu care Mircea Pascu a avut război și pe care l-a acuzat că a măsluit alegerile.

”29 mai 1985 va ramâne o dată neagră în istoria fotbalului. Finala Cupei Campionilor dintre Liverpool și Juventus a primit titulatura de Tragedia de pe Heysel. În acea noapte a groazei, 39 de fani italieni au murit sub violența creată de huliganii englezi.
Margaret Thatcher, premierul britanic de atunci, a propus, într-o reuniune de urgență, suspendarea cupelor europene! Mircea Pascu era membru al comisiei intercluburi UEFA. „Vedeți-vă dumneavoastră de fanii englezi, de fotbal ne ocupăm noi!”, a spus atunci recentul dispărut. Și vorbea cu Doamna de Fier, nu cu pitici gen Tony Blair sau Magic Johnson ăsta, actualul, sau cum îl cheamă.
Arătați-mi azi un român care poate pune la punct un politician de talia lui Margaret Thatcher, și mă predau.”, a mai scris Daniel Nanu pe pagina lui de Facebook. Mircea Pascu avea 85 de ani, suferea de diabet și era internat de 10 zile în spital.

Comentarii: