NUTRITIE SANATATE

Sănătos în general, usturoiul e riscant pentru anumite persoane – Cine nu are voie să îl consume

youtube.com

Usturoiul are multe proprietăţi utile, este un antibiotic natural şi un antiseptic. Dar, în unele cazuri, utilizarea sa poate dăuna organismului. În plus, este strict interzisă folosirea sa în combinaţie cu anumite produse.

În ciuda conţinutului ridicat de oligoelemente şi vitamine utile, nu toată lumea poate mânca usturoi. Acest produs este contraindicat în caz de ulcer gastric, probleme hepatice şi ale vezicii biliare.

CITEȘTE ȘI: Tratamentul cu miere și usturoi pe stomacul gol – Efectele uimitoare se vor vedea după doar o săptămână

Astm bronșic, epilepsie și tensiune arterială scăzută

Nu trebuie consumat de persoanele care suferă de astm bronşic, epilepsie şi tensiune arterială scăzută. Persoanele alergice pot dezvolta o reacţie la usturoi, fiind afectate cel mai adesea pielea şi sistemul respirator, prin erupţii cutanate, respiraţie şuierătoare, dureri în gât, tuse.

Femei însărcinate

Usturoiul este contraindicat femeilor însărcinate şi care alăptează, copiilor sub doi ani. Nu se recomandă utilizarea usturoiului cu lapte, produse lactate, fructe, roşii – acest lucru poate duce la indigestie, fermentaţie şi arsuri la stomac.

Medicamente care subțiază sângele

Usturoiul nu se combină cu medicamente care subţiază sângele, deoarece poate neutraliza efectul acestora şi poate fi consumat doar de persoanele care nu au contraindicaţii.

CITEȘTE ȘI: Cum folosești usturoiul pentru a-ți întări sistemul imunitar si a te vindeca de răceală

Pentru a ne bucura pe deplin de proprietăţile sale benefice, usturoiul trebuie consumat crud şi tocat, nu mai mult de un căţel pe zi. Tratamentul termic reduce proprietăţile sale benefice.

Usturoiul este util mai ales în perioada toamnă-iarnă, când aportul de vitamine este redus şi riscurile de gripă sunt mari.

Comentarii: