LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Scapă de refluxul gastroesofagian: Evită aceste alimente care provoacă regurgitarea acidă!

Foto: Pinterest.com

Boala digestivă cronică numită reflux gastroesofagian provoacă o regurgitare acidă a alimentelor și o senzație neplăcută de arsură. Există multe medicamente care ajută la menținerea sub control a refluxului, dar este recomandat să eviți următoarele produse alimentare dacă te confrunți cu el sau ai simptome asemănătoare.

Carne

Dacă suferi de reflux gastroesofagian, trecerea la o dietă vegetariană te poate ajuta să uiți de boală o perioadă mai lungă. Potrivit clickpentrufemei.ro, conținutul ridicat de grăsimi din carne, cum este carnea de porc, de miel sau de vită, declanșează producția de acid și durează mai mult să treacă prin stomac în timpul procesului de digestie. Dacă nu poți renunța definitiv la carne, rezumă-te numai la o porție pe săptămână. Contează foarte mult și cum este preparată.

CITEȘTE ȘI: Cum combatem arsurile gastrice: Trucurile ce trebuie ştiute de toată lumea

Alimente prăjite

La fel ca și carnea, mâncărurile prăjite, inclusiv cartofii, sporesc riscul de reflux gastroesofagian datorită conținutului ridicat de grăsimi. Chiar dacă prăjești pește sau carne cu ulei de măsline, nu scade probabilitatea arsurilor la stomac. Prepararea lor prin fierberea sau la cuptor sunt opțiuni mai bune.

Cafea

Ei bine, este dificil să recunoști și să accepți, dar cafeaua este dușmanul tău dacă te confrunți des cu arsuri gastrice sau suferi de reflux gastroesofagian. Cafeaua și alte băuturi care conțin cofeină sunt factorii principali care declanșează producția mult prea mare de acid în stomac. Recomandat este să treci pe ceaiuri naturale.

Produse lactate cu conținut ridicat de grăsimi

Înghețata, iaurtul, untul, laptele, brânza și orice alt tip de produs lactat cu conținut ridicat de grăsimi se numără printre principalii indicatori ai arsurilor la stomac. Produsele lactate cu conținut scăzut de grăsimi s-ar putea să pară ca opțiuni mai bune, dar pot, de asemenea, să agraveze simptomele unei boli de reflux gastroesofagian. Mai mult, recomandate sunt și variantele vegane.

CITEȘTE ȘI: Adevărul despre apa minerală: Miturile pe care le credeai reale

Alcoolul

Vinul, lichiorul și berea sunt considerate principalele declanșatoare a producției de acid gastric, dar orice tip de băutură este de vină dacă simți arsuri.

Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase conțin ingrediente acide care pot provoca arsuri la stomac. În plus, bulele se extind în interiorul stomacului, stimulând un răspuns la reflux. Consumă-le mai des, dacă nu poți renunța de tot la băuturile cu acid.

Ciocolată

Se pare că ciocolata poate agrava simptomele refluxului gastroesofagian. Teobromină și cofeina sunt principalele stimulente găsite în ciocolată. Cacao a fost, de asemenea, considerată ingredientul care provoacă o creștere a cantității de acid gastric.

CITEȘTE ȘI: Când trebuie să EVIȚI usturoiul: Efecte secundare periculoase

Când arsurile gastrice îți provoacă probleme și te împiedică să te bucuri de viață, atunci este timpul să te uiți peste alimentația din fiecare zi și să renunți la produsele care-ți fac rău.

Comentarii: