LIFESTYLE

Scăpat din incendiul de la Balș și de Covid, Toni Grecu face dezvăluiri cutremurătoare: ”Un film horror, ultimele două luni!”

Unul dintre fondatorii grupului Divertis, Toni Grecu, se afla internat la Matei Balș, în noaptea incendiului. A povestit atunci cum a ajuns singur pe picioare, la salvare, și cu a scăpat din infern.

Acum actorul iese și povestește și cealaltă parte a iadului trăit, de când s-a infectat cu coronavirus. „Ultimele două luni pentru mine au fost ca un fel de film horror începând cu data de 11 ianuarie. Astăzi se împlinesc cam două luni de zile şi încă mă lupt cu revenirea la viaţa normală.

Am stat în spital trei săptămâni şi după aceea am început munca la domiciliu, cu ghilimelele de rigoare, pentru că, în afara domiciliului nu prea am putut să mă mişc din cauza insuficienţei respiratorii.

Plămânii în cazul meu au fost afectaţi puternic, cam la nivelul de 50% şi peste 50%. Asta înseamnă că practic, nu pot să respir. Nu ai aer, iar viaţa fără aer este imposibilă.”, mărturisește Toni Grecu la Antena 3.

CITEȘTE ȘI: Amorţirea mâinii în timpul nopţii, semnul unei afecţiuni grave. Ce măsuri trebuie să iei

”Oamenii să învețe!”

Artistul explică și cum a decurs și decurge viața pentru el de când a ieșit din spital. „Nu mai am nevoie de aparat de oxigen. Când am ieşit din spital, am ieşit independent de oxigen.

În spital am luat destul de mult, pentru că pur şi simplu nu puteam trăi altfel, dar acasă când am ajuns, nu am mai avut nevoie, dar nici efort nu puteam să fac.

Ca să urc un etaj, aveam nevoie de pauză la fiecare treaptă, imediat după ce am ieşit din spital. Acum, la o lună de zile, nu mai am problema asta, pot urca un etaj fără probleme, dar la al doilea etaj, încă am nevoie de pauză.

Cam asta este evoluţia după o lună de zile kinetoterapie zilnică, de gimnastică specifică. Din povestea mea ar putea să înveţe sau ar putea să inspire oameni care trec sau au trecut prin boala asta nenorocită şi au rămas cu urmări.

Povestea mea este să povestesc şi să încerc să fac bine, atât cât pot să fac, prin intermediul mass-media. Mi-am putut relua activitatea, dar într-o măsură parţială„, mai spune Toni Grecu.

 

 

 

Comentarii: