LIFESTYLE

Secretele oamenilor de succes: 10 lucruri pe care le fac în fiecare dimineață

Vrei ca diminețile tale să fie puncte de plecare pentru zile reușite? Și tu poți să ai dimineți grozave şi productive punând în practică următoarele sfaturi oferite de Readers’s Digest. 10 lucruri pe care oamenii cu adevărat de succes le fac:

1. Dacă vrei să fii pe val de la prima oră, să stai treaz noaptea nu e un început bun. Sheryl Sandberg, director în cadrul Facebook, este una dintre cele mai ocupate femei din lume. Într-un interviu pentru USA Today, ea a dezvăluit unul dintre secretele ei pentru dimineţi productive: se asigură că are un somn de calitate. Sheryl a mărturisit că îi este greu să se deconecteze de la toate device-urile, dar întotdeauna îşi închide telefonul pentru a nu fi deranjată în timpul nopţii. Obiceiuri precum micşorarea intensităţii luminii, culcatul la ore rezonabile şi relaxarea înainte de culcare pot avea o influenţă enormă asupra calităţii somnului.

Citeşte şi: ADEVĂRUL despre alimentaţia sănătoasă: Un medic nutriţionist desfiinţează miturile de pe Internet

2. Se trezesc devreme. Oprah Winfrey este o persoană cu adevărat de succes. Ea se trezeşte în mod normal la ora 6. O zi normală pentru ea presupune să ajungă la birou la ora 6.30. Aproape fără excepţie, oamenii de succes se trezesc devreme. Mulţi spun că se trezesc între 5 şi 6. Trezitul devreme este o soluţie grozavă în mod deosebit pentru cei care lucrează de acasă sau ai copii mici, pentru că pot munci fără întreruperi. Un alt beneficiu al trezitului devreme poate fi timpul disponibil pentru provocări spirituale sau exerciţii fizice.

3.  Meditează. Este important să ai grijă de sănătatea ta mentală atunci când îşi foloseşti creierul la capacitate maximă toată ziua. Mulţi antreprenori de succes folosesc meditaţia pentru relaxare. Într-un articol din LinkedIn Pulse, Jeff Weiner, CEO la LinkedIn, descrie cum o aplicaţie de meditaţie l-a ajutat să-şi creeze o rutină zilnică. Acest lucru îi aduce beneficii majore şi îi dă o stare de bine.

Citeşte şi: Avertisment dur al medicilor: Indiciile care ne spun că muncim prea mult şi efectele grave ale acestora

4. Evită să apeleze imediat la cafea. Jack Dorsey, CEO la Twitter şi Square, a dezvăluit că rutina lui de dimineaţă include trezirea la ora 5, după care face exerciţii fizice şi meditează. Abia pe urmă merge la cafeneaua lui preferată. Ar putea părea tentant să apelezi la o ceaşcă de cafea imediat ce te dai jos din pat, dar oamenii de succes ştiu că nu cofeina este cea mai bună soluţie pentru a te mobiliza imediat.

5. Au un mic dejun sănătos. O altă persoană cu realizări importante este Richard Branson, fondator al Virgin Group. Acesta este renumit pentru atenţia pe care o acordă obiceiurilor sale alimentare. Într-o sesiune de întrebări şi răspunsuri pentru American Express OPEN Forum, Branson afirmă că de obicei mănâncă salată de fructe cu musli la micul dejun. Din cauza programului încărcat, de multe ori e tentant să sari peste micul dejun, dar un mic dejun sănătos este o modalitate importantă de a-i oferi corpului combustibilul de care are nevoie dimineaţa. Cerealele integrale şi frunctele sunt opţiuni bune.

Citeşte şi: Sfaturi pentru cei care vor să ţină post: Cu ce poţi înlocui carnea

6. Fac exerciţii fizice. Cu toţii ştim cât de importante sunt exerciţiile fizice pentru sănătatea noastră fizică şi mentală. Dar exerciţiile fizice pot fi diferite de ceea ce înţelegem în mod normal prin acest lucru. Shonda Rhimes, producător executiv al show-ul Grey’s Anatomy afirmă că dimineţile ei includ „petreceri dansante cu Beyoncé”. Câteva minute de dans intens este o modalitate grozavă de a-ţi începe ziua. Exerciţiile fizice făcute dimineaţa au un efect pozitiv şi asupra creierului. Studiile au arătat că întregul metabolism este îmbunătăţit pe parcursul zilei dacă faci exerciţii fizice dimineaţa.

7. Se îmbracă simplu. Ai putea credere că alegerea hainelor nu este importantă pentru rutina de dimineaţă. Totuşi, eliminarea stresului care însoţeşte găsirea unor haine potrivite poate să-ţi crească performanţele peste zi. Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, este faimos pentru stilul de îmbrăcăminte simplu: pantaloni şi tricou. Zuckerberg a explicat într-un interviu că preferă să-şi păstreze energia mentală pentru decizii importante şi a decis să poarte în fiecare zi acelaşi tip de haine. Costumele lui Barack Obama şi puloverul lui Steve Jobs sunt alte exemple relevante. Poate tu nu îşi permiţi să mergi la muncă în tricou şi blugi, dar poţi să-ţi simplifici garderoba pentru a alege mai uşor hainele dimineaţa.

Citeşte şi: Cum îți spune bebelușul tău că te iubește

8. Îşi stabilesc priorităţile pentru ziua care urmează. Oamenii de succes nu pierd vremea. Timpul e preţios, aşa că a fi organizat dimineaţa este o prioritate pentru Arianna Huffington, fondatoarea Huffington Post şi Thrive Global. Huffington îşi foloseşte dimineţile pentru a-şi stabili priorităţile. Într-un interviu pentru My Morning Routine, a declarat că se trezeşte devreme, face exerciţii fizice şi îşi stabileşte priorităţile. Acest lucru îi permite să abordeze lucrurile într-o manieră ordonată. Să ai un plan bine stabilit pentru ziua care urmează, chiar dacă pe parcurs apar şi elemente neaşteptate, este o practică bună pentru că te ajută să te ţii de lucrurile importante şi să nu fii distras de sarcinile mai puţin esenţiale.

9. Îşi stabilesc propriul ritm. Opiniile variază când vine vorba despre începerea unor sarcini noi. Unii recomandă abordarea sarcinilor mai grele la început, unii recomandă să începi cu lucrurile mai uşoare. Gretchen Rubin, fondatoare The Happiness Project, îşi începe ziua de muncă abordând chestiunile de rutină precum verificarea email-ului. Într-un interviu pentru today.com, aceasta a afirmat că îi este mai uşor să înceapă cu activităţile mai lejere. Acest lucru o pregăteşte pentru sarcinile mai dificile care urmează. Pentru a fi mai eficient, trebuie să-ţi dai seama care este ritmul care ţi se potriveşte.

10. Reuşesc să facă mai multe lucru în acelaşi timp. Un studiu al Universităţii Stanford a arătat că multitasking-ul te face să fii mai puţin eficient la muncă. Dar există modalităţi de a face multitasking-ul să funcţioneze pentru tine în rutina de dimineaţă. Potrivit New York Times, Bill Gates, fondatorul Microsoft, combină alergatul pe badă cu vizionare unor DVD-uri. Să asculţi cărţi audio în timp ce faci exerciţii fizice este o modalitate bună de a-ţi creşte nivelul de cunoştinţe. Lucrurile ascultate de dimineaţă permit creierului să digere informaţia pe parcursul zilei.

Comentarii: