NUTRITIE

Secretul omletei pufoase: Forma ideală a unui mic dejun gustos

Foto: Pinterst.com

Simplă sau cu legume ori carne, omleta este delicioasă şi poate fi consumată nu doar la micul dejun, ci şi seara, potrivit nutriţioniştilor. Astăzi, însă, îţi descoperim ce să faci ca să găteşti omleta pufoasă.

Aşadar, ca să găteşti o omletă delicioasă, indiferent că alegi să o faci cu brânzeturi, cu carne ori doar cu legume, ca să obţii o omletă pufoasă trebuie să adaugi un ingredient inedit, şi anume amidon.

CITEȘTE ȘI: Motive să consumi zilnic ouă de prepeliță: Protejează ficatul și rinichii, vindecă afecțiunile respiratorii

Fie că este de porumb sau din cartofi, acest agent de îngroşare face minuni pentru omleta cea de toate zilele, potrivit clickpentrufemei.ro. Iar tot ce trebuie să faci, potrivit unica.ro, este să adaugi cam jumătate de linguriţă pentru fiecare ou în parte.

Cum se prepară

Aşadar, sparge întâi ouăle într-un bol, iar într-un alt bol se amestecă laptele/apa (jumătate de lingură pentru fiecare ou în parte) şi apoi adaugă peste ouă şi bate-le până devin moi. Nu se adaugă direct amidonul peste ouăle nebătute deoarece se vor forma cocoloaşe.

Pune o tigaie care nu lipeşte la încins, la foc mediu. Apoi adaugă unt/ulei. După ce se topeşte untul şi face mici bule (semn că s-a încins) adaugă ouăle. Lasă-le 3 secunde în pace, să prindă crustă. Ia tigaia de pe foc şi începe să amesteci larg, făcând câte o rotaţie completă pe secundă. Şi tot repeţi, preţ de 17-22 secunde.

CITEȘTE ȘI: Nutriţioniştii recomandă ouăle fierte: Ce conţin şi cât de des trebuie consumate

Chiar dacă ţi se pare că e prea puţin făcută, te înşeli: agentul de îngroşare contribuie enorm la rapidizarea procesului de prăjire.

Poftă bună!

Comentarii: