LIFESTYLE

Șeful boxului românesc, în ring după 20 de ani

Vasile Cîtea este dispus să facă orice pentru a-și vedea sportivii calificați la Jocurile Olimpice. Președintele Federației Române de Box a urcat chiar în ring, alături de Jitaru și Arădoaie, pentru un antrenament inedit.

20 de ani au trecut de la ultimul antrenament în ring al lui Vasile Cîtea. Președintele Federației Române de Box le-a dat o mână de ajutor și câteva sfaturi pugiliștilor care vor lupta pentru calificarea la Jocurile Olimpice.

„Mă bucur tare mult că am reușit să fiu alături de băieți astăzi și să fac puțină mișcare, îmi aduc aminte de tinerețe. Mâine brațele mă vor întreba de ce am exagerat. E plăcută trecerea de la birou la ring. M-au provocat să le arăt ce știu, ne ajutăm unii pe alții”, mărturisește Vasile Cîtea, președintele Federației Române de Box.

Citește și: Cât de indicate sunt, de fapt, exercițiile CU GREUTAȚI /STUDIU

”Nu am dat prea tare!„

Pentru tinerii pugiliști, faptul că șeful federației a coborât în ring a fost o mare surpriză. „Nu ne-am așteptat, a fost o surpriză foarte plăcută. Azi a fost ziua în care am fost mai cuminți, nu am dat foarte tare”, spune campionul european U22,  Andrei Arădoaie.

„Îl așteptăm oricând la antrenamente, oricând ne priește un sfat, mai ales că experiența dumnealui e destul de mare”, spune și Robert Jitaru, și el campion european U22 la box.

La primul turneu preolimpic, boxul românesc va fi reprezentat de o echipă completă, formată din 8 băieți, câte unul la fiecare categorie, și 4 fete. Competiția la care se vor împărți biletele pentru Tokyo va avea loc în martie, la Londra.

 

Comentarii: