LIFESTYLE

Șeful tenisului de masa românesc ştie cu paleta! Şi la 60 de ani, joacă exact ca-n tinereţe

Cristinel Romanescu gestionează de ani buni tenisul de masă românesc. Şi nu oricum, ci cu rezultate de senzaţie, în ciuda faptului că România este printre puţinele ţări europene care nu importă jucătoare asiatice.

Dar preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă manevrează în continuare paleta cu aceeași plăcere și îndemânare ca în perioada în care activa ca sportiv. O demonstraţie tocmai a avut loc: în vârstă de 60 de ani, președintele FRTM a făcut spectacol la ora de sport, alături de marea speranță a tenisului de masă românesc, Darius Movileanu.

Fost multiplu campion național și medaliat la Campionatele Europene, Cristinel Romanescu a fost, pentru o oră, profesor de sport pentru elevii școlii generale 103 din Capitală. „Tenisul de masă e ca mersul pe bicicletă, odată învățat, nu-l vei uita niciodată. Doar că viteza și kilogramele în plus nu îmi permit să fac un antrenament ca un sportiv de înaltă performanță. Sunt pe lista pentru Tokyo, dar din altă postură.”, a glumit Cristinel Romanescu.

Citeşte şi: Aveți degetele umflate? Iată care pot fi cauzele

Vedetă la 14 ani

Deşi mai are ceva de muncă până să ajungă la statutul de vedetă, marea speranță a tenisului de masă românesc a văzut deja cum o să fie mai târziu. Darius Movileanu a dat autografe elevilor de vârsta sa.

Campionul mondial de cadeți a rămas impresionat de calitățile președintelui federației. „Dacă s-ar antrena puțin, domnul Romanescu ar face față în competiții. A fost foarte interesant, mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit puțin flatat și emoționat în același timp”, a mărturisit Darius Movileanu.

Comentarii: