SANATATE

Semnal de alarmă: Ce se întâmplă în corpul tău dacă lucrezi peste 40 de ore pe săptămână

Conform științei, există un punct clar de scădere a randamentului, în care orele suplimentare nu vor face o diferență în ceea ce privește performanța, dar cu siguranță vor dăuna pe termen lung organismului dumneavoastră. Iată ce se întâmplă de fapt cu corpul și creierul tău după ce lucrezi mai mult de 40 de ore pe săptămână.

1. CREȘTE RISCUL DE ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL SAU ATAC DE CORD.

Munca prea mult timp poate fi un pericol grav și uneori chiar fatal pentru sănătate. Munca cu program prelungit poate provoca în mod direct boli cardiovasculare prin creșterea stresului, care deteriorează celulele din creier și inimă. Suprasolicitarea poate duce, de asemenea, la apariția unor stări de boală prin declanșarea unor reacții comportamentale riscante, cum ar fi reducerea activității fizice, o dietă mai puțin nutritivă sau mai puțin timp pentru somn.

CITEȘTE ȘI: Obiceiul care crește riscul de a face AVC: Pe cât de banal, pe atât de periculos

2. SĂNĂTATEA TA MINTALĂ SE DETERIOREAZĂ.

Atunci când vă sacrificați nevoia de odihnă pentru a continua să lucrați, acest lucru vă poate afecta sănătatea mintală. Timpul îndelungat petrecut într-un mediu de lucru poate duce adesea la niveluri mai ridicate de stres, depresie și gânduri suicidare.

3. SOMNUL TĂU ARE DE SUFERIT.

Când rămâi până târziu pentru a respecta termenul limită al șefului, somnul tău plătește prețul. Durata scurtă a somnului este problema care ar trebui să fie cel mai puțin afectată în ceea ce privește orele lungi de lucru. Persoanele care se privează frecvent de un somn sănătos și odihnitor au prezentat o oboseală mai mare, o funcție cognitivă mai slabă, mai multe accidente de muncă și probleme de sănătate mintală. Asta pentru că somnul este esențial pentru bunăstarea noastră. Atunci când dormiți mai puțin de șase ore pe noapte, nu veți fi doar amețit la serviciu a doua zi. Numeroase studii au constatat că veți fi mai distrași, mai anxioși, mai iritabili și mai predispuși la asumarea unor riscuri mai mari în mod impulsiv.

4. ÎNCETEZI SĂ MAI FII BUN ÎN MESERIA TA.

Adevărul este că orele de lucru mai lungi nu duc la o muncă de mai bună calitate. Lucrul între 30 și 50 de ore poate îmbunătăți performanța unei persoane într-un anumit domeniu, dar dacă lucrează mai mult de 50 de ore, performanța sa începe să scadă. Da, trebuie să muncești din greu, dar acest lucru este complet diferit de a spune că trebuie să muncești mai mult decât alții pentru a ajunge în vârf.

CITEȘTE ȘI: PERICOL pentru sănătate! Cănile de la birou sunt o sursă de boli

CONCLUZIE

A cere unui angajat să lucreze mai mult timp nu duce neapărat la rezultate mai bune. Dar, cu siguranță, va compromite calitatea muncii lui și sănătatea lui. Pe lângă faptul că trebuie să munciți din greu, trebuie să lucrați inteligent. Alocarea corectă a sarcinilor și găsirea unui echilibru este esențială atunci când încercăm să atingem obiectivele.

Comentarii: