NUTRITIE

Soluții de criză: Cum putem economisi bani gătind alimente pe care în mod normal le aruncăm

splendidtable.org

Costul ridicat al vieții afectează zilnic buzunarul și coșul de cumpărături al consumatorilor. Dacă vreți să economisiți bani la cumpărăturile săptămânale, ar fi bine să vă uitați la toate alimentele pe care le aruncați și să vă gândiți la ce și cum le puteți folosi.

Deși nu sunt cele mai strălucitoare ingrediente, acestea pot fi transformate în mese, băuturi și gustări delicioase. Iată câteva idei în bucătărie:

Coaja de legume

Când faceți un fel de mâncare cu legume – curățați-le și păstrați cojile. Coaja se prăjește și se adaugă la ciorbele de carne sau se prepară bulion de legume. O altă opțiune este să le prăjiți sau să le gătiți la cuptor până devin crocante și să le mâncați ca gustare.

CITEȘTE ȘI: NU mai arunca la gunoi cojile de ceapă! 13 boli pe care le poţi trata cu ajutorul lor

Coji de fructe

Fierbeți cojile inutile de fructe cu zahăr pentru a face jeleu de fructe.

Oase

Păstrați oasele și faceți o rezervă din ele. Atunci când doriți să faceți o supă rapidă – veți fi întotdeauna pregătit. Gătiți oasele cu fasole conservată sau uscată, legume – astfel încât să obțineți un prânz rapid, ușor și sănătos.

Capetele de pește

Cumpărarea peștelui filetat costă de obicei mai mult. Nu numai că ați putea economisi niște bani cumpărând un pește întreg, dar puteți face și sosuri delicioase. Se fierbe cu vin alb și apă timp de 20 de minute la foc mic, apoi se strecoară. Se reduce până se concentrează, apoi se adaugă smântână și puțină zeamă de lămâie pentru un sos de pește cu adevărat luxuriant.

CITEȘTE ȘI: Ar trebui sau nu să consumăm şi cojile ouălor? Sursă bună de calciu, cojile generează şi riscuri

Grăsimile din carne

Se frige și se fierbe cu ceapă caramelizată și bucăți de legume prăjite și apă timp de câteva ore pentru a face o pastă. Îl puteți folosi ca bază pentru supe.

Miezurile de fructe și semințe

Aruncați semințele și miezurile de la fructele și legumele pe care le cumpărați? Nu este nevoie – pot fi o gustare delicioasă. Semințele de dovleac sunt foarte bune prăjite, iar miezul de măr poate fi fiert pentru sirop.

Comentarii: