RELATII

Semnele clare: Cum îţi dai seama că ‘prietenii’ doar profită de bunătatea ta

medicalnewstoday.com

De multe ori destinul ne oferă lecții frumoase, din care învățăm lin, alteori lecțiile sunt aspre și se manifestă sub forma unor întâlniri karmice care ne provoacă suferință.

Se spune că unii oameni apar în viețile noastre pentru a ne învăță să nu fim ca ei. Iar dacă stai să te gândești la cele mai neplăcute relații din viața ta și la oamenii care ți-au provocat cea mai mare suferință, vei descoperi că acesta este adevărul. Secretul evoluției spirituale este să înveți din greșelile lor și să nu le imiți comportamentul, pentru că uneori putem fi foarte ușor atrași pe calea greșită. Acest lucru se întâmplă atunci când simțim nevoia să le facem pe plac celor pe care îi admirăm, dar cărora nu le vedem întunericul din suflet și din gândire.

Oamenii buni oferă fără să stea pe gânduri din energia și dragostea lor. Sunt capabili să ierte, să uite și să se dedice cu tot sufletul chiar și celor care poate că nu merită.
Descoperă semnele care îți arată că unele persoane nu fac altceva decât să profite de bunătatea ta:

Te caută numai atunci când au nevoie de tine

Fie că este vorba de prieteni sau chiar de membri ai familiei, poate ai observat că unele persoane nu dau niciun semn de viață cu săptămânile sau chiar cu lunile, iar atunci când te caută este pentru că au nevoie de ceva. Îți vorbesc frumos și se interesează de soarta ta, pentru ca apoi să revină la ceea ce este important pentru ei și la motivele pentru care te-au contactat cu adevărat. Este posibil să nu realizezi acest lucru și tiparul să se repete de multe ori. Însă ar trebui să-ți amintești că oamenii pentru care ești cu adevărat importantă nu te caută doar atunci când au nevoie de ajutorul tău, remarcă eva.ro.

CITEȘTE ȘI: Relaţiile la români: Greşelile peste care NU sunt dispuşi să treacă/ SONDAJ

Nu te întreabă niciodată dacă ești bine

Ți se întâmplă uneori să discuți minute în șir cu cineva și să realizezi că nu ai apucat să spui absolut nimic despre tine? În astfel de situații ai de-a face cu o persoană egoistă, care tot ce își dorește este să fie ascultată, fără să-i pese prea mult de sentimentele, problemele sau nevoile celui care se află în fața sa.
Lipsa de interes pentru ceea ce faci tu, pentru starea ta sau problemele cu care te confrunți îți poate arăta că acea persoană nu te apreciază cu adevărat. Este un indiciu clar că profită de bunătatea ta și nimic mai mult.

Te fac să simți că problemele lor sunt întotdeauna mai importante decât ale tale

Un alt semn care îți arată că cineva se folosește de tine și profită de bunătatea ta este faptul că pune întotdeauna propriile preocupări pe primul plan. Astfel de persoane consideră că ai obligația să lași totul la o parte pentru a le susține și se supără atunci când sunt refuzate.
Te fac să crezi că tot ceea ce se întâmplă în viața ta este mai puțin important decât ce se întâmplă în viețile lor. Iar atunci când nu dai curs solicitărilor lor te fac să te simți vinovată și te obligă să accepți prin șantaj emoțional.

Nu te respectă

Pentru că știu că tu vei renunța întotdeauna la tine pentru binele lor, astfel de persoane ajung să nu te mai respecte. Sunt atât de obișnuite să profite de bunătatea ta încât consideră că pot face orice, iar tu vei trece cu vederea. Se spune că oamenii se obișnuiesc cu orice, iar aici se încadrează și comportamentul plin de bunătate al celorlalți. Se pot obișnui atât de mult cu gesturile frumoase ale altora încât ajung să nu le mai aprecieze deloc, să le considere lipsite de importanță sau chiar să creadă că li se cuvin necondiționat.

CITEȘTE ȘI: STUDIU fără precedent pe aproape 200 de milionari: Cum își aleg prietenii care îi ajută să evolueze

Te abandonează atunci când ai nevoie de ajutor

Trădarea este cu atât mai amară când vine din partea unei persoane pe care o considerai apropiată.
Oamenii care profită de bunătatea ta pot renunța foarte ușor la tine atunci când nu le mai ești de folos sau când tu ai nevoie la rândul tău de sprijin. Este un semnal de alarmă major faptul că nu primești susținere din partea celor pe care la rândul tău i-ai sprijinit necondiționat.

Așa cum spuneam, destinul ne scoate în cale astfel de persoane pentru a ne da o lecție sau chiar mai multe. Atunci când descoperi că ai în viața ta oameni care nu fac altceva decât să profite de intențiile tale bune trebuie în primul rând să înveți ceva de la ei. Iar lecția principală este să îi apreciezi și mai mult pe cei care îți oferă dragostea lor, care te susțin întotdeauna și te apreciază pentru ceea ce ești, nu pentru ceea ce poți face pentru ei.

Comentarii: