NUTRITIE

Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: Câtă carne e bine să mâncăm intr-o săptămână

chefsteps.com/

Ce inseamna o portie corecta de carne? Mihaela Bilic iti spune unde trebuie sa te opresti

Intr-un mesaj aparut pe pagina sa de socializare, Mihaela Bilic a devaluit ce cantitate de carne putem consuma saptamanal! Potrivit spuselor sale, portia ideala de carne ar fi echivalentul unui pachet de carti de joc.

„Când vine vorba de mezeluri, trebuie să le considerăm un fel de „super-carne” deoarece în ele se concentrează nu doar gustul, ci și proteinele, grăsimea, adică implicit caloriile. Ăsta e motivul pentru care consumăm mezeluri mai rar și în cantitate mai mică.

CITEȘTE ȘI: Cea mai periculoasă carne din comerţ: Poate genera tulburări hormonale

Carnea este un aliment de bază, iar consumul de carne poate fi de 450-500g/săpt.- porția corectă este de 120-150g (cât un pachet de cărți de joc). Mezelurile în schimb sunt produse facultative, le mâncăm din când în când pentru plăcerea gustului, iar porția corectă este la jumătate, adică 50-70g.

Mezelurile sunt și ele de mai multe tipuri: după temperatura la care se prepară, sunt crud-uscate sau fierte/afumate; după structură există produse care păstrează forma cărnii (de ex. prosciutto, jambon, cotlet) și produse tocate (salamuri, cremvurști).

Pieptul de rață afumat

Pieptul de rață afumat putem să-încadrăm la categoria mezeluri premium, nu suferă alt proces de transformare decât fierberea. Însă produsul care rezultă e gustos și fraged și poate fi savurat ca o delicatesă: tăiat în felii subțiri și pus peste o salată, făcut sandviș cu un pic de muștar sau dulceață de ceapă, folosit ca „topping” pentru salată orientală sau legume gratinate.

CITEȘTE ȘI: Carnea de bibilică, poate cea mai sănătoasă carne de pasăre. Cum se găteşte corect/ REŢETĂ

Un lucru mai are fabulos pieptul de rață afumat: stratul de grăsime care, chiar dacă nu-l consumați ca atare, merită folosit la prăjit. Orice produs, de la ouă ochiuri, legume trase la tigaie sau cartofi prăjiți în untură de rață va fi înnobilat de așa o asociere, mai ales că este vorba de o grăsime stabilă la încălzire și mai puțin saturată față de alte grăsimi animale”, a scris Mihaela Bilic pe contul de Instagram.

Comentarii: