REVIEW

Sfaturi de la profesionişti: Trucurile care fac mult mai uşoară curăţenia în gospodărie

Foto: Pinterest.com

Adesea când te gândești la firmele de curățenie profesioniste îți vin în minte imagini cu oameni în costume de protecție speciale, care transformă orice loc într-unul steril, dar dacă întrebi profesiniștii ce folosesc, vei vedea că secretele lor constau în lucruri banale chiar.

Iată ce poți face și tu la tine acasă ca suprafețele să strălucească de curățenie, fără să cheltui prea mulți bani.

1. Pune hârtie de copt pe rafturile din frigider

Curățarea frigiderului este o muncă anevoioasă, pentru că întâi trebuie să scoți toate alimentele apoi să iei fiecare geam la curățat. Soluția este să pui hârtie de copt pe fiecare raft, ca să absoarbă orice fluide s-ar putea scurge și ca geamurile să nu mai rămână lipicioase, potrivit feminis.ro.

CITEȘTE ȘI: Curăţarea cuptorului nu trebuie să fie un chin: Trucuri pentru o curăţare uşoară şi fără chimicale

2. Spală blenderul fără să te tai

Spălarea blenderului este dificilă, deoarece te poți tăia în lamele respective, dar poți pune puțină apă în el, după care să adaugi soluția de spălat vase, apoi să apeși pe buton, ca la sfârșit să-ți mai rămână doar să-l clătești un pic de spuma rămasă.

3. Ulei de măsline pentru suprafețele cromate

Adaugă un strop de ulei de măsline pe o cârpă și șterge-ți cu mișcări circulare frigiderul, cuptorul, filtrul de cafea, cuptorul cu microunde și orice alte suprafețe cromate pe care vrei să le readuci la viață.

4. Ferestre perfect curate

Dacă ai impresia că menajerele folosesc cele mai avansate tehnici și soluții chimice pentru a spăla geamurile, atunci află că te înșeli. Cel mai simplu mod este să diluezi 1 linguriță de amidon într-una de oțet alb și ambele să le amesteci într-un litru de apă și vei obține o suprafață curată, fără nici un fel de pată.

5. Ce faci dacă ai scăpat ojă pe covor sau haine

Dacă ai scăpat din greșeală o sticluță de ojă deschisă pe covor, canapea sau haine, o poți curăța rapid cu vodkă, deoarece aceasta nu lasă oja să se usuce și să intre în țesături. De asemenea, dacă nu este vorba despre un material colorat, poți folosi un înălbitor chimic, peroxid de hidrogen sau glicerină.

6. Oțet pentru robinete

Dacă te-ai săturat de petele albe de pe robinete și vesela transparentă, atunci diluează un pic de oțet în apă și freacă cu ajutorul unei cârpe moi. Cel mai important lucru însă este să nu inhalezi aburii și să folosești mănuși. Această soluție va îndepărta rapid petele, este ieftină și e mai eficientă decât multe dintre substanțele de curățenie profesională.

7. Curăță de sus în jos

Această greșeală se face cel mai des de către începătorii care sar de la o suprafață la alta, dar profesioniștii știu că trebuie să înceapă de la cele mai înalte suprafețe, cum ar fi lustra sau biblioteca și să continue cu cele mai de jos, precum masa și canapeaua. În condițiile în care aproape toată lumea folosește în ziua de astăzi un aspirator, iar mătura nu mai ridică praful, podeaua trebuie curățată ultima.

8. Maioneză pentru îndepărtarea abțibildelor

Abțibildele se curăță foarte greu și de obicei pe bucățele, dar o poți face rapid dacă pui un strat generos de maionează deasupra lor, ca să absoarbă lipiciul de pe spatele acestora și să se desprindă mult mai ușor.

9. Folosește pensule

Profesioniștii folosesc adesea pensule de pictat pentru a îndepărta praful de pe suprafețele greu accesibile, cum ar fi caloriferele cu multe elemente sau marginile înguste.

10. Îndepărtează rugina cu lămâie

Acidul citric îndepărtează cu succes rugina persistentă și tot ceea ce trebuie să faci este să freci suprafața respectivă cu pulpa unei lămâi tăiate sau să diluezi sucul. Cu cât este mai multă rugină cu atât va trebui să aștepți mai mult ca să acționeze, chiar o noapte întreagă, dar la sfârșit va trebui doar să clătești cu apă sau să ștergi cu un șervețel.

CITEȘTE ȘI: Cum se curăță petele verzi de iarbă? /SFATURI PRACTICE

11. Ketchup-ul lustruiește

Metalele precum argintul, cuprul și alama pot fi lustruite ușor cu ketchup aplicat pe o bucată de cârpă.

12. Amoniacul însuflețește bucătăria

Pentru a reda strălucirea aparatelor electrocasnice din bucătărie și practic pentru a curăța orice suprafață din bucătărie, poți folosi o soluție diluată de amoniac, pe care s-o torni peste suprfața respectivă, să acoperi locul și să lași substanța să acționeze peste noapte. De asemenea, această soluție poate fi folosită pentru a curăța faianța din baie.

Comentarii: