MOMS REVIEW

Cum se curăță petele verzi de iarbă? /SFATURI PRACTICE

Foto: Pinterest.com

Este o bucurie să îi vezi pe cei mici jucându-se în iarbă prin parc sau la pădure. Dar când ajungeți acasă, petele de iarbă verde de pe tricouri și pantaloni nu mai sunt deloc o priveliște plăcută.

CITEȘTE ȘI: Dacă observi crăpături în pepene, NU îl mai consuma!

Cu toate acestea, ai 3 soluții eficiente să scapi de ele definitiv:

Acționează imediat!

Petele de iarbă ies mai ușor dacă le cureți imediat ce ați ajuns acasă. Prima soluție este și cea mai simplă, compusă din apă rece și oțet alb din vin. Folosește cele două lichide în părți egale și lasă haina pătată de iarbă să se înmoaie bine în oțet aproximativ 10 minute.

Apoi presară petele cu un detergent pudră pe bază de oxigen activ și freacă bine folosind o perie moale umezită în apă caldă. Pe măsură ce detergentul acționează, vei vedea că petele încep să dispară. Nu îți mai rămâne decât să pui haina la spălat alături de celelalte și va fi ca nouă.

CITEȘTE ȘI: Dureri de dinți, de burtică sau răceală? LINIȘTEȘTE-ȚI bebelușul prin MASAJ / ZONE & AFECȚIUNI

Această metodă este excelentă și pentru hainele albe, și pentru cele colorate, dar mai ales pentru hainele pe care nu ai voie să folosești înălbitor.

Detergentul de vase combate petele de iarbă

Înmoaie zona pătată de iarbă cu apă caldă și pune câțiva stropi de detergent lichid de vase, apoi freacă ușor cu un burete fin în sens circular, să nu scămoșezi haina. După ce ai scăpat de pată, pune imediat haina la spălat cu detergentul tău obișnuit la temperatura de 70 de grade Celsius.

CITEȘTE ȘI: PRIMUL SEMN de Alzheimer la o persoană tânără / STUDIU

De asemenea, poți folosi detergent pe bază de oxigen activ să fii sigură că petele nu vor mai ieși deloc la iveală, după ce haina se usucă.

O soluție doar pentru rufele albe

Dacă petele de iarbă nu vor să iasă cu oțet, atunci este cazul să folosești o combinație mult mai eficientă, dar numai pentru rufele albe. Amestecă o jumătate de ceașcă de clor, jumătate de ceașcă de apă oxigenată și un sfert de ceașcă de apă rece. Lasă zona pătată cu iarbă să se înmoaie bine în această soluție.

CITEȘTE ȘI: Supă de roşii. Cea mai RAPIDĂ reţetă

Ai grijă să deschizi larg geamul de la baie când pregătești această combinație sau să îți protejezi nasul cu o mască obișnuită din tifon. Vaporii de clor, stimulați de apa oxigenată, pot provoca alergii și iritații, dacă ești sensibilă.

Comentarii: