FRUMUSETE

Sfaturi de neratat: Cum scapi de vergeturi – asta e reţeta ideală

Foto: Pinterest.com

La asta nu te-ai fi gândit până acum. Îţi oferim sfaturi extrem de importante şi de neratat. Cum scapi de vergeturi? Iată cea mai bună reţetă.

 

Orice femeie are vergeturi la un moment dat pentru că este un lucru perfect normal mai ales după naștere. Vergeturile sunt acele linii vizibile de pe piele, care apar de obicei pe abdomen, pe coapse, pe antebrațe sau sâni.

 

Această problemă estetică poate acoperi zone întinse ale corpului. Toată lumea știe că pielea are 3 mari părți: epidermă, dermă și hipodermă. Vergeturile apar în momentul în care pielea se întinde mai mult decât îi permite flexibilitatea ei.

Cea mai întâlnită cauză a apariție vergeturilor este sarcina, dar mai pot fi și alte motive precum acumularea rapidă de kilograme în plus sau slăbirea, ereditatea sau stresul. Din păcate, există anumite căi prin care poți reduce vergeturile în mod natural.

Sucul de lămâie:

Sucul de lămâie este un remediu perfect pentru tratarea vergeturilor datorită proprietăților sale. În plus, în afară de vergeturi, poate trata și petele sau semnele cauzate de acnee. Pentru a folosi acest remediu pentru a combate vergeturile, trebuie să tai o lămâie pe jumătate și să o freci ușor de zona în care ai vergeturi cu mișcări circulare. Lasă sucul să-ți intre în piele pentru 10 minute și spală-te apoi cu apă călduță.

Uleiul de măsline:

Uleiul de măsline este un remediu puternic pentru vergeturi. Conține o grămadă de nutrienți și antioxidanți, care pot ajuta la reducerea acestor vergeturi care îți dau bătăi de cap. Trebuie să încălzești puțin uleiul de măsline și să masezi cu el zona în care ai vergeturi. Apoi, lasă-l că acționeze pentru 30 de minute până când îți intră în piele.

Albuș de ou:

Albușul de ou este bogat în amino acizi și proteine, ceea ce le oferă posibilitatea de a acționa ca remediu pentru vergeturi. Trebuie să amesteci bine albușul de la 2 ouă folosind o furculiță. Aplică albușul pe zona în cauză și freacă blând. Lasă-l să se usuce complet și apoi spală-te cu apă rece. Aplică apoi ulei de măsline. Repetă această metodă în fiecare zi timp de 2 săptămâni.

Aspirina:

Poate că sună puțin ciudat să aplici aspirină pe corp, dar este foarte eficient. Aspirina este unul dintre cele mai bune remedii pentru reducerea vergeturilor. Ea conține ingrediente eficiente care sunt similare cu acidul salicilic, anunţă RTV. Acest compus ajută la exfolierea pielii, reduce acneea și cicatricile.

Pentru a folosi aspirina pentru tratarea vergeturilor, ar trebui să pisezi 3 pastile de aspirină până obții o pudră fină. Apoi, adaugă câteva picături de apă până se formează o pastă. Aplică pasta pe zonele afectate și lasă-o să se usuce pentru 15-20 de minute. Apoi spală-te normal.

Comentarii: