LIFESTYLE

Sfaturi de neratat: Ce trebuie să faci pentru a scăpa de balonare, greaţă, crampe, gaze, constipaţie

Foto: Pinterest.com

Sfaturi extrem de importante ale specialiştilor. Ce trebuie să faci pentru a scăpa de balonare, greaţă, crampe, gaze, constipaţie? Îţi spunem noi.

 

Pentru a te bucura de un corp frumos și mai presus de toate sănătos ai nevoie să mănânci alimente cu efect diuretic.

 

Dacă îți dorești să scapi de câteva kilograme bune, simți că nu ai suficientă energie, iar pielea ta are tendințe de uscare? Atunci apelează la acest mix care se prepară rapid, conține minerale, vitamine și favorizează eliminarea toxinelor. Această combinație se bucură în primul rând de un efect laxativ natural, ce favorizează mai ales curățarea colonului, prin stimularea peristaltismului, accelerând astfel metabolismul. Mixul este compus din pătrunjel, lămâie, ghimbir, scorțișoară și miere de albine. Iar pentru a obține rezultate bune este necesar să fie consumat seara înainte de a merge la culcare.

PĂTRUNJELUL, DIURETIC NATURAL Considerat ca fiind unul dintre cele mai puternice diuretice naturale având rezultate minunate mai ales asupra sistemului renal și urinar, pătrunjelul ajută al eliminarea pietrelor de la nivelul rinichilor, tratează infecțiile urinare și totodată îți oferă un aport bune de minerale precum calciu, fier dar și de vitamine.

GHIMBIRUL STIMULEAZĂ DIGESTIA Nici ghimbirul nu este de evitat în alimentația ta, acesta fiind un real aliat care ajută procesul digestiv și totodată reduce disconfortul abdominal indiferent dacă este vorba de balonare, greață, crampe, gaze, constipație sau diaree. Considerat ca fiind un tonic general, acesta este folosit mai ales pentru capacitatea sa de a înlătura oboseala, în special datorită conținutului de potasiu, zinc, calciu, magneziu și vitaminele B6, C și D, precum și enzime digestive, antioxidanți și uleiuri esențiale.

LĂMÂIA, SURSĂ DE ANTIOXIDANȚI Este recunoscut faptul că lămâile sunt un ajutor benefic pentru menținerea sănătății mai ales datorită conținutului mare de vitamina C, la care se adaugă de asemenea vitaminele A, B6, B9,B12, E cât și o serie de minerale importante pentru organismul uman.

Cantitatea de antioxidanți regăsiți în lămâie oferă organismului o imunitate puternică, ajută ficatul să elimine mai ușor și mai repede toxinele și în același timp menține colesterolul în valori normale și bune săătății tale. Astfel ai nevoie să razi 3-4 centimetri de ghimbir, o mână de pătrunjel, zeama de la două lămâie, o lingură de miere de albine și o linguriță mică de scorțișoară. Pune aceste ingrediente într-un blender, adaugă 500 ml de apă și eventual câteva frunze de mentă proaspătă, conform RTV. Mixează bine și consumă amestecul obținut cu o oră înainte de a merge la culcare.

Comentarii: