LIFESTYLE SANATATE

Plantele minune pentru sănătate: Ţin depresia la distanţă

Foto: Pinterest.com

Vrei să nu mai ai parte de probleme? Acestea sunt plantele minune pentru sănătate. Ţin depresia la distanţă de tine.

 

Natura are foarte multe remedii care te așteaptă să le încerci. Mai ales dacă treci printr-o perioadă stresantă, anumite plante te pot ajuta să îi faci față cu brio.

 

Indiferent că vorbim despre aromoterapie sau de tratamentele naturiste, plantele au numeroase beneficii asupra organismului uman. Astfel că pot ajuta la ameliorarea anumitor probleme de sănătate până la tratarea lor completă.

Ayurvedicii folosesc plantele atât pentru psihic cât și pentru un fizic sănătos.

Ienupărul are efecte terapeutice

Această plantă conține o serie de uleiuri volatile ce oferă reale efecte terapeutice organismului uman. Indiferent că ai probleme cu insomnia, stresul sau stările de anxietate, uleiul extres din fructele de ienupăr anihilează aceste stări oferind un confort sporit.

Se poate consuma atât sub formă de ceai, cât și sub formă de tinctură sau chiar boabe mărunțite ce ot fi adăugate în apa de baie pentru a îndepărta tensiunea musculară.

Folosit în aromoterapie, uleiul de ienupăr ajută la eliminarea toxinelor și al purificarea aerului, inducând o stare de bine.

Busuiocul ajută organismul să se adapteze

Una dintre cele mai bune plante pentru a combate depresia, stresul și stările anxioase, busuiocul combate secreția în exces de cortizol, ajutându-l astfel să se adaptaje condițiilor din jur.

În cazul asteniilor, mai ales când se face trecerea de la un anotimp la altul, busuiocul combate depresia, starea de astenie cât și pe cea de anxietate.

De asemenea poate fi consumat atât sub formă de ceai, tinctură sau aromoterapie. Frunzele proaspete de busuioc dacă alegi să le mesteci vei obține exact același efect ca la guma de mestecat.

Sunătoarea, un antidepresiv natural

Sunătoarea este sinonimă cu starea de calm, fiind folosită cu succes în combaterea stărilor de neliniște cât și pentru a favoriza somnul, conform click.ro. Dacă te confrunți cu stări de nervozitate sau insomnie poți apela la tinctura de sunătoare, deși trebuie menționat că această plantă interacționează cu anumite medicament motiv pentru care trebuie consultat medicul curant cu privire la aceasta.

Comentarii: