SANATATE

Cum ajută uleiurile stimularea creierului: Sfaturi extrem de importante ale doctorilor

Foto: Pinterest.com

Sfaturi de neocolit pe care le primim din partea medicilor. Uleiurile ajută chiar şi la stimularea creierului. Uleiurile pot fi folosite în tratarea anumitor afecţiuni sau pot înlocui cu succes anumite produse cosmetice. Medicul dermatolog Proca Ancuţa explică ce destinaţie pot avea.

 

“Există uleiuri vegetale care se pot folosi atât extern, cât şi intern, obţinute chimic sau prin presare la rece a anumitor plante, seminţe sau sâmburi (uleiul de măsline, de cocos, de argan, de migdale dulci, de ricin etc ),  şi uleiurile esenţiale sau obţinute prin macerare, compuse dintr-un ulei de bază şi diverse extracte (ulei de mentă, de levanţică, de eucalipt ) destinate uzului  extern, pentru masaj , baie sau aromaterapie. Practic se poate obţine ulei esenţial din orice plantă’’, subliniază medicul dermatolog Proca Ancuţa.

Dintre uleiurile vegetale  sunt recomandate cele obţinute prin presare la rece, care îşi păstrează proprietăţile. Iată care sunt cele mai bune în opinia medicului!

Cum îți poți curăța fața de coșuri în timp record folosind ingrediente naturale

Truc GENIAL! Cum să scoți rufele CĂLCATE direct din mașina de spălat

Cele mai bune condimente anti-îmbătrânire

Meniuri pentru DIETĂ, în funcție de PERSONALITATEA ta

1.Uleiul de măsline oferă multiple beneficii. Acestea se datorează atât conţinutului ridicat de acizi graşi monosaturaţi, cât şi continutului ridicat de antioxidanţi,  care contribuie la neutralizarea acţiunii radicalilor liberi, ce determină îmbătrânirea pielii şi cancerul de piele, dar nu numai. Previne apariţia bolilor de inimă prin scăderea nivelului de colesterol LDL (colesterolul „rău”), în timp ce creşte nivelul de colesterol HDL (colesterolul „bun”). Dacă este folosit pe păr şi piele, poate fi un bun hidratant.

Cum scapi de durerea de cap în 30 de secunde. FĂRĂ PASTILE!

Știi ce să NU COMANZI la restaurant? Lista produselor pe care însăși CHELNERII nu le-ar comanda

2. Uleiul de migdale are proprietăţi calmante si hidratante, hrăneşte şi calmează pielea. Poate fi utilizat şi pentru păr. Turnaţi câteva picături pe părul umed şi masaţi delicat, repartizând uleiul pe tot părul.

3.Uleiul de argan este bogat în acizi graşi Omega 3 şi Omega 6, precum şi vitamina E şi antioxidanţi, aşa că poate fi un remediu eficient împotriva procesului de îmbătrânire, de aceea este aplicat în multe tratamente cosmetice. Se utilizează pe piele, păr, unghii. Dacă îl veţi folosi regulat, veţi avea tenul luminos şi bine hidratat.

Ce se întâmplă dacă mănânci fast-food în fiecare zi

Ce fructe au CEL MAI MULT ZAHĂR?

Cele mai PREȚIOASE modele de CEASURI pentru femei din 2017

În funcție de zona corpului unde îți apar coșuri, iată de ce AFECȚIUNI suferi

4. Uleiul de nucă aplicat extern poate fi remediul ideal împotriva ridurilor, fiind potrivit pentru un  ten uscat, ridat şi îmbătrânit. Acesta menţine elasticitatea şi revigorează tenul. Consumul intern de ulei de nucă stimulează producţia de melatonină, oferind un somn odihnitor. Uleiul de nucă este bogat în antioxidanţi care neutralizează efectele radicalilor liberi, vinovaţi pentru deteriorarea celulelor. Datorită acizilor graşi buni, uleiul de nucă stimulează creierul, memoria şi nivelul de concentrare. De asemenea, scade colesterolul rău şi trigliceridele, fiind recomandat persoanelor care suferă de hipercolesterolemie şi sunt predispuse la ateroscleroză.

Cele mai simple coafuri pentru păr mediu, la modă în 2017

Îţi faci multe selfie-uri şi le pui pe Facebook? Îți poți lua concediu medical!

La un pas sa devină președintele Franței. Cine e femeia puternică din spatele lui/ GALERIE FOTO

Orele cele mai PERICULOASE pentru DIETA

5.Uleiul de cocos este un puternic antioxidant natural, întăreşte sistemul imunitar şi ajută organismul să lupte cu viruşii şi bacteriile. Se poate folosi şi pentru uz extern, ca şi emolient pentru piele. De asemenea, este foarte bun şi pentru păr.

6. Uleiul de burago (limba mielului). Redă supleţea , elasticitatea şi tonicitatea pielii uscate, ridate şi obosite.

7. Uleiul din alune de pădure este hrănitor şi regenerant.

8. Uleiul de luminiţa nopţii (primula) este ideal pentru pielea matură şi uscată, are proprietăţi calmante, revitalizante şi poate fi un bun antirid.

Ai cumpărat piept de pui și are pe el o linie albă? VEZI de ce NU trebuie să-l consumi

Alimentele și condimentele care ne fac FERICIȚI

De ce sunt mezelurile roşii şi de ce devin lipicioase?

Cele mai cancerigene alimente. VEZI cât de DES le consumi!

9. Uleiul din sâmburi de caise este indicat pentru îngrijirea tenului îmbătrânit şi ridat.

10. Uleiul de ricin poate fi un demachiant blând pentru ochi, îngrijeşte şi alungeşte genele.

11. Uleiul de cătină se foloseşte atât intern, în special pentru creşterea imunităţii, cât şi extern, având proprietăţi nutritive, cicatrizante şi regeneratoare.

12. Uleiul de jojoba, bun şi pentru tenul mixt sau acneic, reglează secreţia de sebum. Se poate folosi pe post de demachiant sau ca şi tratament pentru păr .

13. Uleiul de macadamia, cunoscut pentru proprietatea sa de a vindeca pielea, poate fi folosit pentru a preveni sau atenua vergeturile .

14. Uleiul din seminţe de cactus este bogat în vitamina E şi acizi graşi nesaturaţi, din care peste 60% acid linoleic, are un puternic efect antioxidant, reface pielea, stimulează formarea ceramidelor, conform gandul.info. Utilizat periodic meţine pielea elastică, fermă şi catifelată, îi asigură nutriţia naturală şi luminozitatea.

De câte ori trebuie să faci sex în funcție de vârstă?

De ce fac oamenii sex NOAPTEA?

Cea mai UȘOR DE MANIPULAT femeie, în funcție zodie. VEZI ce nativă este vizată

15. Uleiul din seminţe de in , folosit în special pentru uz intern, este bogat în omega 3 , reglează tranzitul intestinal lent, conţine substanţe care au proprietăţi antivirale, antibacteriene, antiparazitare şi antitumorale.

16. Uleiul din sâmburi de struguri este bogat în resveratrol şi procianidine, antioxidanţi puternici care previn îmbătrânirea şi au proprietăţi astringente. Menţine elasticitatea pielii şi luptă impotriva ridurilor, arsurilor solare şi a vergeturilor.

Uleiurile care ajută frumuseţea

Uleiul de gălbenele. Se obţine de obicei prin macerarea florilor, calmează iritaţiile şi arsurile solare.

Uleiul din arbore de ceai se regăseşte în multe produse cosmetice destinate tenului seboreic  sau acneic. Are proprietăţi antibacteriene şi antifungice dovedite.

Uleiul de eucalipt este un bun antibacterian.

Uleiul de geranium (muşcată ) grăbeşte vindecarea rănilor.

Uleiurile de bergamota, lavandă şi ylang-ylang  au efect relaxant, scad anxietatea şi depresia. Sunt foarte folosite în aromaterapie şi masaj.

Uleiurile care ţin insectele la distanţă:  uleiul de busuioc, de bergamota, de cimbru, de lavandă, de lămâiţă , de mentă , de maghiran.

Comentarii: