LIFESTYLE

Sfaturi pentru mii de şoferi: Ce să NU faci când îţi duci maşina la spălătorie – o DISTRUGE

Featured Video Play Icon

Sfaturi extrem de importante pentru mii de şoferi. Vrei să nu ai parte de surprize neplăcute? Să nu faci niciodată aceste lucruri când îţi duci maşina la spălătorie.

 

Spălatul maşinii este un veritabil ritual pentru mulţi şoferi. Totuşi, chiar şi cei iniţiaţi în tainele curăţării maşini mai au uneori nevoie de sfaturi.

 

Youtube ChrisFix a făcut o listă cu 10 greşeli pe care le-ar putea face când îşi spală maşina:

De ce bărbații ÎNȘALĂ chiar și femeile pe care le iubesc

Lucrurile pe care DOAR bărbații îndrăgostiți le fac în DORMITOR

1. Mersul la spălăloriile auto

Periile pe care le folosesc unele spălătorii auto se îmbâcsesc adesea cu mizerie, iar în timpul spălări acestea zgârie maşina. Spălătoriile care folosesc doar jet de apă pot să afecteze voseaua maşinii. Un jet prea puternic sau o temperatură necorăspunzătoare a apei pot afecta suprafaţa autoturismului.

Efectele adverse ale medicamentelor asupra vieții sexuale: Cum influențează erecția

DE CE au fost RETRASE de pe piață, în ultimul an de zile, PESTE 600 de medicamente

Știi care sunt CELE MAI PERICULOASE medicamente pentru corpul uman?

2. Spălarea maşinii în bătaia soarelui puternic

Condiţiile cele mai bune pentru a spăla maşina sunt când soarele nu bate foarte tare, astfel încât suprafaţa nu frige, poţi vedea bine zonele murdare, iar apa nu se evapora rapid şi nu va lăsa urme.

CITEȘTE ȘI: Cele mai mari GREȘELI de sănătate pe care le pot face femeile de PESTE 30 de ani

3. Folosirea unor substanţe necorespunzătoare

Există persoane care folosesc la curăţare lichid de spălat vase, şampon sau cine ştie ce altă substanţă care NU ar trebui folosită la spălarea maşinii. Este recomandată folosirea de substanţe speciale care protejează stratul de ceară, au un PH echilibrat şi oferă un grad de alunecare ideal între suprafaţă şi lavetă.

4. Eliminarea dejecţiilor de pasăre fără înmuiere

Îndepărtarea găinaţului de pe maşină doar cu o cârpă uscată poate afecta iremediabil vopseaua. Este recomandată folosirea unor pulberizatoare şi înmuierea petelor, abia după aceea se va folosi cârpa.

De ce medicamentele NU ACŢIONEAZĂ la fel, la femei și la bărbaţi

5. Folosirea unor materiale necorespunzătoare

Când vrei să cureţi maşina nu folosi proasoape de hârtie, prosoape de baie, bucăţi de tricouri sau bureţi. Pe piaţă vei găsi lavete speciale din microfibre care nu zgârie vopseaua şi nu lasă urme după folosire.

6. Ordinea spălării zonelor unei maşini

Partea de sus a maşinii este cea care ar trebui să fie spălată prima oară. Partea de jos este mai aproape de asfalt, iar această zonă se va stropi cel mai repede de apa care se scurge. Zonele de jos se vor spăla ultimele.

7. Ştersul în mai multe direcţii

Este bine ca sensul de spălare a maşinii să nu fie niciodată circular, ci de la stânga la dreapta. Zgârieturile circulare sunt cele mai vizibile.

8. Folosirea unei singure găleţi

Când spălăm maşina ideal ar fi să avem două găleţi: una pentru apa cu detergent şi una pentru apa cu care clătim. În apa de clătire vor ajunge cele mai multe particule de mizerie care ar putea să zgârie maşina, dacă ar rămâne pe lavetă, aşa că e bine ca apa cu detergent să fie pusă separat.

MITURI despre ceea ce îşi doresc BĂRBAȚII în dormitor

SURPRINZĂTOR! Vârsta la care femeile sunt cu adevărat ATRĂGĂTOARE pentru bărbaţi

De ce FEMEILE trăiesc mai mult decât BĂRBAȚII?

9. Folosirea unei lavete care a căzut pe jos

Aceasta se umple cu bucăţele de mizerie sau pietricele care pot zgâria vopseaua. E bine ca o lavetă căzută să fie apoi aruncată.

10. Aplicarea unor substanţe necorespunzătoare pe volan sau schimbător

Cel mai rău lucru pentru condus ar fi dacă volanul ar fi alunecos. De aceea mare grijă la substanţele cu care ştergeţi atât schimbătorul, cât şi volanul.

Comentarii: