REVIEW

Sfaturile unui barista profesionist: Cele mai frecvente greşeli prin care îţi strici cafeaua

dailyenterpriser.com

Un barista american împărtăşeşte metoda prin care obţine temperature ideală a apei pentru cafea. Specialistul explică greşelile pe care le fac frecvent consumatorii şi cum putem depozita cafeaua pentru a ne bucura de gustul intens cât mai mult timp.

Selina Viguera, barista şi proprietar de cafenea în Los Angeles, explică greşelile pe care le fac frecvent băutorii de cafea. Specialistul dezvăluie metoda prin care obţinem temperature ideală a apei şi cum putem depozita cafeaua pentru a ne asigura că nu absoarbe alte mirosuri.

CITEȘTE ȘI: Vei preţui mai mult cafeaua: Rolul acestei băuturi în menţinerea sănătăţii

Greşeli pe care le fac consumatorii de cafea:

Cumpără cafeaua gata măcinată

Este mult mai confortabil, dar nerecomandat. Prospeţimea este secretul unei cafele cu gust. Pe lângă faptul că pierde din aromă, cafea poate prelua foarte uşor mirosurile din jur. Dacă nu-i poţi simţi mirosul, cafeaua nu este bună pentru consum, scrie purewow.com

Folosesc apă de la robinet

Apa reprezintă mai mult de 98 de procente dintr-o ceaşcă de cafea, deci este destul de importantă atunci când vine vorba de gust. Optaţi pentru cea filtrată, asigurându-vă că are Ph-ul potrivit. Sună destul de ştiinţific, dar şi de calitatea apei depinde gustul cafelei.

Nu citesc instrucţiunile de pe pachetul de cafea

Este important să folosiţi un raport corect de apă-cafea. Reţeta de aur spune că se pun 2 linguri(10 grame) de cafea măcinată la 200 mililitri de apă.

CITEȘTE ȘI: Prepară-ţi acasă cafeaua ideală: Condimetele care îţi dau o cu totul altă experienţă

Temperatura apei

La prepararea cafelei, baristii folosesc de obicei apă care se află într-un anumit interval de temperatură: 90 ° – 95 ° C. Dar nu vă faceţi griji, nu este nevoie să utilizaţi un termometru. Aduceţi apa în punctul de fierbere, stingeţi focul şi lăsaţi-o să stea 30 de secunde. Aceasta este temperatura ideală pentru prepararea cafelei.

Depozitarea cafelei în frigider

Cafeaua trebuie păstrată departe de umiditate sau căldură excesivă. Ideal ar fi să o depozitaţi într-un borcan etanş. Lăsată în frigider, cu siguranţă va absorbi aroma de mâncare .

Comentarii: