LIFESTYLE

Simona Halep, ce fericire! Prima data finalistă la Wimbledon!

Foto: Shaun Botterill/Getty Images)

Nu am putut să scriu, efectiv, nicio silabă până când nu s-a încheiat semifinala. Hai, Simona, hai mai repede că nu avem timp, hai că trebui să urc materialul, cititorii ne așteaptă…

De sub șapca albă, privirea machidoancei e fixă. Ca a unui mentalist. O țintuiește pe ștrulubatica Svitolina și o aleargă pe iarba roasă deja. Se grăbește, o așteaptă o finală, îmi spun zâmbind. Ca o copilă bosumflată, ucraineanca privește cu buzulele țuguiate către loja unde e Gael Monfils, iubitul ei, și așteaptă parcă o minune. Doar că a noastră are și noroc, și forță, și talent. Are minge de break și set după o oră și 20 de minute și zici că abia a început meciul, în vreme ce Elina suflă din greu.

Și gata… Simona Halep zâmbește scurt și se îndreaptă către vestiar, după un joc de nota 10, cu 26 de lovituri câștigătoare. Abia își găsește cuvintele, la flash interviul de la Eurosport. De emoție. Dar reușește să spună ceva ce mă face să cred că e vremea primului titlu românesc acasă la Regină. ”Mă bucur de tenis!”, e replica Simonei la cald.

Nu întâmplător, înainte de a apărea în cadru fostul lider al clasamentului WTA, pe ecran apare dintr-o lojă chipul lui Darren Cahill. Oare o fi întâmplătoare forma excelentă a Simonei când australianul care a antrenat-o și a făcut-o numărul 1, cel care a pregătit-o mental pentru titlul de la Roland Garros de anul trecut? Eu cred că nu.

Citește și: Sentimentul de déjà-vu – experienţa ciudată pe care încearcă să o deslușească oamenii de ştiinţă / VIDEO

David Beckham și John Major cu ochii pe Simona

Simona Halep așteaptă acum să vadă dacă finala va fi un ”clasic”. Adică dacă o va întâlni pentru primul titlu pe iarba de la Wimbledon pe Serena Williams, eterna ei rivală și poate cea mai bună jucătoare de tenis care a existat vreodată pe planetă. Ar fi frumos și ce dulce ar fi victoria campioanei noastre!

Până atunci, Simona savurează aplauzele. Și sunt o grămadă de spectatori de lux, care știu cu ce se mănâncă gloria și cât de scurtă este clipa. Fostul căpitan al naționalei de fotbal a Angliei, David Beckham, pare să fie bucuros pentru Simo. Fiul lui cel mare și al Victoriei e mare fan al româncei. Puțin în fața lui Becks, e și fostul premier al Marii Britanii, John Major. Și apare și ”Regina” în loja regală. Nu, nu suverana Elisabeta a II-a, ci actrița Claire Foy, cea care a interpretat-o pe regina Angliei în serialul ”Crown”.

 

 

Comentarii: