LIFESTYLE

Simona Halep n-a trișat! Un celebru jurnalist e categoric: dacă românca voia să se dopeze, putea să facă ce fac jumătate dintre jucătorii de top 100!

Simona Halep n-a ieșit niciodată în neregulă la vreun test, la concursuri sau inopinant. Și a fost suspusă la 106 teste în ultimii 6 ani. De aceea, când a fost depistată pozitiv la Roxadustat, pentru toată lumea a fost un șoc.

Recent, Fernando Verdaco a fost suspendat provizoriu de Agenția pentru Integritatea Tenisului, după ce a fost testat pozitiv cu metilfenidat. Dar a primit o pedeapsă de două luni, pentru că a uitat să reînnoiască o scutire de uz terapeutic, care îi permitea să ia medicamentul respectiv în timpul turneelor.

Iar Ben Rothenberg, jurnalistul de la New York Times care a anunțat că Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, a venit cu o afirmație șocantă. În apărarea Simonei, care n-ar fi încercat să fenteze regulamentul niciodată, așa cum fac alți sportivi, folosind scutiri terapeutice pentru substanțe aflate pe lista interzisă.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE la ce publici pe Facebook! Cuvintele care dezvăluie dacă suferi de depresie

Rothenberg e convins că aceste scutiri sunt, de fapt, un dopaj mascat și… legal! „Un jucător din circuitul ATP mi-a spus astăzi că estimează că ‘jumătate din top 100 fac asta… Poate mai mult!’. Și nu pentru că au probleme de concentrare în timp ce își fac temele”, a dezvăluit cunoscutul jurnallist.

Ceea ce nu e deloc favorabil pentru Serena Williams. Serena a folosit de multe ori scutiri medicale pentru a putea utiliza: oxicodonă, hidromorfonă, prednison și metilprednisolonă, în anii 2010, 2014 si 2015.

 

 

 

 

 

 

Comentarii: