SANATATE

Simptome neobișnuite care pot indica infectarea cu OMICRON: La ce să fii atent

medicalnewstoday.com

Varianta Omicron, care are un grad de contagiozitate mult mai mare în comparaţie cu cele anterioare, generează infecţii de grad mediu. În afara simptomelor obişnuite, această variantă poate determina şi apariţia unor manifestări atipice.

Infecţia cu varianta Omicron are o simptomatologie localizată în special la nivelul căilor respiratorii superioare. Printre cele mai întâlnite simptome ale infecţiei cu această nouă variantă se numără durerile de gât, secreţiile nazale, oboseala, febra şi frisoanele. Totuşi, pe măsură ce apar tot mai multe cazuri de îmbolnăviri, se observă şi alte simptome, care par atipice şi care nu ne duc cu gândul că ar putea fi asociate cu infecţia Omicron.

Manifestările mai puţin ştiute

Arsuri la stomac

Arsurile de stomac sunt un simptom observat la numeroase persoane care s-au infectat cu varianta Omicron. Mai mult, potrivit publicaţiei italiene Diari de Girona, ar fi chiar unul dintre primele simptome ale infecţiei.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii avertizează: Cum se transmite de fapt OMICRON

Vărsăturile

Potrivit autorităţilor sanitare din Alabama, SUA, tulburările gastrointestinale precum vărsăturile sunt o altă manifestare a infecţiei cu Omicron. „În cazul celor care au deja probleme gastrointestinale, starea se agravează şi pot să apară mai multe simptome”, a declarat dr. Bill Admire la postul de televiziune WPMI-TV.

Durerile abdominale sunt un alt simptom posibil al infecţiei cu Omicron.

Greaţa

Profesorul Spector, co-fondatorul aplicaţiei britanice ZOE, care înregistrează simptomele COVID-19, atenţionează că persoanele infectate cu Omicron pot avea şi greaţă.

Diareea

Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din SUA atrage atenţia că infecţia cu Omicron poate cauza şi diaree. Acest simptom poate să apară în special la persoanele cu sistem imunitar slăbit.

Pierderea poftei de mâncare poate fi, de asemenea, un simptom al Omicron, după cum s-a observat în aplicaţia ZOE.

„Ceaţa din creier”

Potrivit presei britanice, un sfert dintre cei infectaţi cu Omicron au acest simptom, care constă în apariţia unor manifestări precum pierderi de memorie, dificultăţi în ceea ce priveşte procesarea informaţiei şi gândirea mai lentă decât de obicei.

Durerile de spate sunt alt simptom posibil al Omicron

Conform Jerusalem Post, în Africa de Sud, unde a fost raportată prima dată această variantă, numărul cazurilor de dureri de spate şi musculare a crescut.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Simptomele care te anunță că faci o formă gravă de OMICRON

Erupții cutanate

Erupţiile cutanate sunt un simptom care poate să apară şi la copii. În jur de 15% dintre copiii infectaţi cu Omicron au erupţii pe piele.

Durerile în piept, confuzia, transpiraţiile nocturne, greutatea la trezire şi durerile oculare sunt alte simptome observate la pacienţii cu Omicron.

Comentarii: