Simptomele neobișnuite care indică prezența paraziților în organism. Paraziții pot trăi în corpul uman, hrănindu-se cu resursele acestuia. Mulți oameni cred că acestea sunt în principal o problemă pentru copii, dar acest lucru nu este adevărat. Adulții se infectează adesea cu ei din cauza igienei precare sau a consumului de alimente procesate necorespunzător.
„O infestare cu viermi poate reprezenta o amenințare foarte serioasă pentru organism și sănătate. Acești paraziți iau o parte din vitaminele și alți nutrienți care vin cu alimentele și băuturile, ceea ce provoacă o deficiență și, odată cu aceasta, o lipsă de energie, oboseală, anemie și un sistem imunitar slăbit.
Toxinele eliberate de viermi pot provoca alergii și intoxicații și pot afecta grav ficatul. În plus, migrând prin corp, paraziții pot pătrunde în diverse organe, perforându-le literalmente sau contribuind la formarea chisturilor”, avertizează epidemiologul rus Dr. Ivan Baityakov.
CITEȘTE ȘI: 5 paraziți care se pot înmulți pe pielea ta și în interiorul ei
Simptomele neobișnuite care indică prezența paraziților în organism
Este bine cunoscut faptul că infestarea cu viermi provoacă mâncărimi severe la nivelul anusului și pierdere în greutate. Dar paraziții pot provoca și simptome mai puțin evidente sau chiar neobișnuite – infestările se prezintă adesea ca alte probleme.
Tulburări neurologice și mentale
Trăind în corpul gazdei, viermii secretă toxine care afectează negativ sistemul nervos – o persoană poate prezenta iritabilitate excesivă și anxietate.
Atunci când larvele viermilor migrează, sunt posibile dureri de cap și amețeli. Infecția cu oxiuri sau viermi rotunzi este asociată cu dezvoltarea bruxismului (scrâșnirea dinților în timpul somnului).
Probleme ale pielii, unghiilor, părului
Erupții cutanate, urticarie, eczeme – aceste probleme pot apărea ca dovadă a unei reacții alergice la produsele reziduale ale viermilor.
Mâncărimea inexplicabilă a pielii (mai ales severă seara și noaptea) este un alt simptom neobișnuit al unei infestări parazitare.
Unghiile fragile și căderea părului pot fi o consecință a lipsei de nutrienți din cauza paraziților.
Probleme gastrointestinale (fără cauză aparentă)
Viermii perturbă microflora și peristaltismul, ceea ce duce la balonare, flatulență, constipație sau diaree, care nu sunt legate de obiceiurile alimentare. După masă, puteți simți greață, mai ales după ce ați mâncat dulciuri (unii paraziți „iubesc” zahărul).
Deoarece viermii „fură” nutrienți, o persoană poate simți o foame neobișnuit de puternică sau constantă – chiar și la scurt timp după ce a mâncat.
Somnolență
Poate apărea o somnolență severă deoarece organismul consumă energie în lupta cu paraziții.
CITEȘTE ȘI: Băutura care te scapă de paraziți intestinali: Trebuie să o bei dimineața pe stomacul gol
Dureri neobișnuite
Dureri musculare și articulare – acest lucru se întâmplă atunci când larvele parazitului se instalează în mușchi.
Tuse
O tuse fără semne de infecție virală respiratorie acută este posibilă atunci când larvele migratoare irită plămânii, potrivit actualno.com.
Comentarii: