SANATATE

Simptomul aparent inofensiv care ar putea indica un atac cerebral vascular

Foto: Pinterest.com

Simptomul aparent inofensiv care ar putea indica un atac cerebral vascular. Un accident vascular cerebral nu se prezintă întotdeauna cu simptome tipice. Apariția unui simptom aparent inofensiv poate indica un atac viitor.

Acest lucru este împărtășit de medicul rus Dr. Nadezhda Chernysheva.

CITEȘTE ȘI: Trei reguli de AUR: Aşa te fereşti de atac cerebral

Simptomul aparent inofensiv al accidentului vascular cerebral pe care nu l-ai ghici niciodată

Expertul spune că patologiile grave sunt adesea dificil de diagnosticat în avans. Dar un simptom aparent inofensiv pe care mulți oameni nici măcar nu-l bănuiesc ar putea fi un atac cerebral.

Dr. Chernisheva ne împărtășește despre căscat că poate fi un prevestitor neașteptat al unui accident vascular cerebral.

Expertul a explicat despre căscat că este un mecanism de compensare a lipsei de oxigen din creier și este o respirație profundă. Atunci când căscăm, inspirăm cât mai mult aer.

Potrivit medicului, căscatul poate indica o încălcare a circulației sanguine cerebrale, dar acest semn nu poate fi invocat în totalitate pentru a diagnostica patologia, deoarece un accident vascular cerebral are și alte simptome.

Printre acestea se numără vorbirea greoaie, slăbiciunea membrelor, asimetria facială, dureri de cap atroce, vertij și pierderea orientării spațiale.

CITEȘTE ȘI: Cum știi că urmează un atac cerebral. Semne care trebuie să te trimită urgent la medic!

Dr. Chernisheva sfătuiește ca, în prezența oricăruia dintre simptomele enumerate, consultarea unui medic să nu fie amânată. Ea reamintește că diagnosticarea precoce a bolii reduce semnificativ riscul unor consecințe ireversibile, potrivit actualno.com.

Statistica spune că zeci de mii de persoane din țara noastră suferă anual un prim AVC. Iar pentru mai mult de jumătate dintre acești oameni, accidentul vascular cerebral este fatal.

Accidentele vasculare provoacă 20% din totalul deceselor și sunt prima cauză majoră de handicap. În România trăiesc aproximativ 1 milion de bolnavi care au suferit un AVC.

Comentarii: