SANATATE

Simptomul nocturn al degetului de la picior care indică un nivel ridicat de colesterol

health.harvard.edu

Simptomul nocturn al degetului de la picior care indică un nivel ridicat de colesterol. Simptomele colesterolului ridicat pot afecta chiar și degetele de la picioare.

Simptomul nocturn al degetului de la picior care trădează colesterolul ridicat

„Durerea de arsură la nivelul degetelor și al picioarelor, mai ales noaptea, poate fi un semn de avertizare a colesterolului ridicat. Această durere poate indica ateroscleroza, o acumulare de plăci care se formează în vasele de sânge. Aceasta, la rândul ei, împiedică sângele să circule liber.

CITEȘTE ȘI: Câte cești de cafea pe zi curăță arterele de colesterol

Spre deosebire de durerea de picior la mișcare, tipică uzurii articulațiilor, acest semn de avertizare a colesterolului ridicat apare chiar și atunci când corpul este în repaus. Este un semn că membrele nu primesc suficient sânge oxigenat”, spune cardiologul Oleg Varfolomeev, potrivit actualno.com.

„Oricine se confruntă cu aceste simptome este sfătuit să consulte un medic pentru un test de colesterol în sânge imediat. În timp, dacă nu este tratat, un nivel prea ridicat de colesterol poate duce la boala arterială periferică (PAD)”, recomandă medicul .

În cel mai rău caz, boala arterelor periferice poate fi „amenințătoare de viață”.

PAD afectează de obicei picioarele – aceasta poate duce adesea la dureri la mers și, în cazuri grave, la cangrenă și chiar amputare. Durerea cu crampe în timpul activității fizice poate fi un indicator al PAD, pe lângă următoarele plângeri: durere persistentă, ulcere cutanate și gangrena piciorului.

CITEȘTE ȘI: De câte bucăți de miez de nucă pe zi ai nevoie pentru a scădea colesterolul

Orice persoană care prezintă aceste simptome trebuie să fie trimisă la un specialist vascular. Fluxul sanguin poate fi verificat și cu ajutorul unui test Doppler.

Comentarii: