NUTRITIE SANATATE

Câte cești de cafea pe zi curăță arterele de colesterol

thetimes.co.uk

Câte cești de cafea pe zi curăță arterele de colesterol. Consumul unei anumite cantități de cafea desfundă arterele și protejează împotriva bolilor de inimă. La această concluzie au ajuns oamenii de știință brazilieni de la Universitatea din Sao Paulo.

Câte cești de cafea pe zi curăță arterele?

Potrivit cercetătorilor, consumul a trei cești de cafea pe zi ajută la desfundarea arterelor. Aceștia au constatat că băutorii de cafea aveau mai puține calcificări arteriale. Acest lucru înseamnă că au mai puțin calciu depus pe pereții aortei din inimă.

CITEȘTE ȘI: Doctor: Ce se întâmplă cu ficatul tău dacă bei cafea în fiecare dimineață

Consumul a mai mult de trei cești de cafea pe zi este decisiv în acest caz. În același timp, cercetătorii înșiși recunosc că un astfel de obicei poate dăuna sănătății într-un alt mod.

Oamenii de știință nu știu exact ce ingrediente din cafea afectează sănătatea inimii. Acestea pot fi cofeina sau unul dintre antioxidanții identificați anterior care alcătuiesc această băutură populară.

Cercetătorii au tras concluziile pe baza unui studiu privind obiceiurile și sănătatea cardiovasculară a 4.400 de persoane. Aproape toți consumau cafea cu cofeină, 56% dintre aceștia consumând-o de cel puțin două ori pe zi și 12% de trei ori pe zi.

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece în Brazilia cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi. La 10% dintre participanții la studiu s-a observat un nivel crescut de calcifiere arterială. Se pare că acest nivel este invers proporțional cu cantitatea de cafea din dieta umană.

Cu cât o persoană bea mai multă cafea, cu atât mai puțin calciu se depune pe pereții arterelor sale. Cele mai bune rezultate au fost observate la cei care au consumat mai mult de trei cești pe zi.

CITEȘTE ȘI: Cafeaua cea mai bună pentru inimă, potrivit cardiologilor

Cercetătorii nu au stabilit dacă există o limită care să definească cantitatea maximă de cafea pe zi care poate afecta nivelul de calciu. Dar ei reamintesc totuși că un exces de cafea în alimentație poate fi dăunător, deoarece această băutură este un stimulent care afectează multe sisteme din organism, potrivit actualno.com.

Comentarii: