NUTRITIE

Ce să NU mănânci, când vrei să slăbești, în funcție de grupa de sânge pe care o ai

Foto: Pinterest.com

Ce să NU mănânci, când vrei să slăbești, în funcție de grupa de sânge pe care o ai. Persoanele din diferite grupe de sânge au propriile caracteristici. De aceea a fost creată dieta pentru grupa de sânge – o dietă specifică care vă protejează de consumul de alimente nepotrivite care vă îngrașă.

Iată explicațiile doctorului Marcela Lemouche .

O dietă bazată pe grupa de sânge poate asigura o alimentație sănătoasă. Ea ține cont de posibila influență a specificității sângelui asupra absorbției nutrienților și a procesului metabolic al organismului.

Pentru fiecare grupă de sânge, există alimente diferite care trebuie prioritizate sau evitate. Meniul zilnic ar trebui să se bazeze pe alimente specifice pentru fiecare persoană și pentru grupa de sânge respectivă.

Ce să nu mănânci – Cum sunt clasificate alimentele în această dietă?

Cel mai sigur mod de a te convinge că o dietă pentru grupa de sânge funcționează este să cunoști clasificarea alimentelor și modul în care acestea afectează organismul.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care au această grupă de sânge NU ar trebui să bea nici măcar o picătură de alcool: Pot deveni dependenți

Utile

Așa-numitele protectoare, pe lângă faptul că protejează, tratează bolile și promovează pierderea sănătoasă în greutate.

Nocive

Aceste alimente dezechilibrează procesele metabolice din organism, pot înrăutăți starea de sănătate și pot contribui la apariția bolilor. Ele cresc greutatea, dezvoltă inflamații, există riscul de a crește producția de insulină – hormonul care crește acumularea de grăsime atunci când este în exces.

Neutre

După cum indică însuși numele, sunt alimente care nu aduc nici beneficii, nici daune organismului. Acest lucru, desigur, nu înseamnă deloc că trebuie consumate fără moderația și frecvența corespunzătoare.

Care sunt principalele caracteristici ale dietei separat pentru fiecare grupă de sânge?

Grupa A

Dieta trebuie să se bazeze pe fructe, legume și leguminoase, fără consum de proteine animale. Persoanele cu grupa sanguină A au mai multe dificultăți în digerarea cărnii din cauza producției limitate de suc gastric.

Deoarece este imposibil să se elimine complet proteinele animale, se recomandă să se consume doar pește.

Laptele și derivatele sale trebuie consumate cu moderație, în timp ce legumele precum lintea, mazărea și fasolea sunt foarte recomandate.

Grupa B

Persoanele din această grupă, care sunt mai tolerante la varietate, metabolizează de obicei alimentele cu mai multă ușurință, de la proteine animale la produse lactate. Este important să se evite alimente precum lintea, porumbul, roșiile și grâul.

Grupa sanguină 0

Limitați cerealele și concentrați-vă pe mai multe proteine. Dieta grupei 0 trebuie să fie bogată în alimente de origine animală pentru a îmbunătăți capacitatea de metabolizare a grăsimilor. Astfel, previne boli precum obezitatea, diabetul și problemele cardiovasculare.

Persoanele din această grupă au o toleranță foarte mare la consumul de carne și au un sistem digestiv puternic, cu o floră intestinală echilibrată.

Grupa de sânge AB

Amestecând grupele A și B, organismul persoanelor din această grupă de sânge necesită o dietă echilibrată, cu o varietate de alimente. Astfel, ideal este să crească consumul de produse lactate, cereale și fructe de mare, evitând în același timp alcoolul și cofeina.

CITEȘTE ȘI: Persoanele cu această grupă de sânge au cea mai sănătoasă inimă

Prin urmare, conform dietei pentru grupa de sânge, cu excepția grupei B, celelalte grupe ar trebui să evite sau să reducă consumul de lapte.

Cu toate acestea, alimente precum roșiile, ceapa, cartofii, portocalele și carnea roșie ar trebui să apară în porții reduse.

Astfel, secretul oricărei diete este să fii atent la compoziția meniului și la dieta zilnică, astfel încât să nu lipsească nutrienții necesari. C

u aceasta, dieta pentru grupa de sânge este o alternativă bună pentru cei care doresc să ducă o viață de calitate și chiar să fie donatori de sânge, deoarece, potrivit studiilor, această dietă îmbunătățește starea generală de sănătate.

Comentarii: