SANATATE

Soluţii naturale anti-colesterol – Curăţă arterele de depuneri, fără medicamente

Foto: Pinterest.com

Colesterolul depus pe artere poate fi dizolvat cu ajutorul câtorva alimente și fără medicamente! Colesterolul mărit îngroașă vasele de sânge. Care sunt ele mai bune metode de curățare naturală a arterelor?

Organismul nostru are nevoie de o anumită cantitate de colesterol pentru a funcționa corect, dar dacă acest nivel este prea ridicat, grăsimile din sânge pot încărca arterele coronare ale inimii, îngustându-le, ceea ce duce la boală cardiacă coronariană și, în cele din urmă, poate provoca un atac de cord”, spune doctorul Chauncey Crandall, autorul celebrului volum Raport privind sănătatea inimii.

Ce facem dacă avem colesterolul mărit?

Din fericire, alimentele pe care le consumați, împreună cu alte obiceiuri zilnice sănătoase, vă pot reduce nivelul de colesterol. lată lista făcută de Crandall, cu cele mai eficiente metode naturale de a îmbunătăți nivelul de colesterol, metode care pot deveni formula unui nou stil de viață.

Nu doar mai sănătos, dar şi mai fericit. Adoptați o dietă prietenoasă! Consumați mâncăruri compuse în mare parte din legume proaspete, fructe și cereale integrale, cu cantități moderate de proteine, în special din peşte sau carne de pasăre. Studiul aduce și o informație surpriză: îndelung blamata carne roșie pare să nu fie chiar așa rea. În cantități decente (două porții pe săptămână) și fără grăsimile adiacente, este chiar benefică.

Rețineți! Dacă slăbiți câteva kilograme, veți contribui la scăderea cu până la 10% a nivelului de colesterol.

Remediu cu lămâie şi usturoi

Se fierbe un litru de apă. Se mărunțesc patru căței de usturoi, se taie felii patru lămâi și se amestecă ușor într-un vas de blender. Peste ele se toarnă jumătate de pahar de apă fiartă, după care toată compoziția se mixează până obțineți o compoziție omogenă. Împărțiți această compoziție în trei părți egale, puse în trei recipiente și completați cu restul de apă fiartă. Acoperiți-le și lăsați-le la frigider trei zile. Apoi, strecurați licoarea și păstrați-o în continuare la rece, până se termină de consumat, recomandă doctorulzilei.ro.

Se iau zilnic una-două linguri din acest preparat, înaintea celor trei mese principale. Dacă nu resimțiți nici un efect secundar, puteți mări doza, până la 50 ml zilnic, distribuită în trei reprize. Această cură, de 40 de zile, se poate urma o dată pe an.

Atenție! Cura aceasta este contraindicată pacienților care au montate stenturi, care au suferit o intervenție de bypass sau angioplastie cu balon.
În general, e bine să vă consultați cu medicul curant, înainte de a vă administra orice remedii naturiste.

CITEȘTE ȘI: Alimentul care scade colesterolul și reduce inflamațiile

Ce facem dacă avem colesterolul mărit?

Sfecla roşie, armă anticolesterol

Bogată în vitamine cu efect puternic antioxidant, magneziu, potasiu, zinc, ajută la reglarea nivelului de colesterol, prin stimularea producției de colesterol bun, versus scăderea nivelului de colesterol rău. În același timp, întăreşte sistemul imunitar şi fortifică organismul. Cel mai bine este să o consumați crudă, în salate, sau sub formă de suc proaspăt. Chiar dacă se prepară termic, la cuptor sau pe baie de aburi, sfecla îşi păstrează proprietățile cele mai benefice sănătății sistemului cardiovascular.

Antioxidanții din usturoi ajută la regenerarea celulelor. În combinație cu lămâia, usturoiul curăță vasele sanguine și le întărește pereții, favorizând reducerea nivelului colesterolului rău, scăderea tensiunii arteriale și, în plus, ajută şi la pierderea câtorva kilograme.

Începeți ziua cu fulgi de ovăz!

Fulgii de ovăz conțin fibre solubile, care în corp se transformă într-un fel de gel, care, la rândul lui, dă senzația de sațietate, mai curând decât orice alt aliment. Dar cel mai mare câştig este faptul că aceste fibre intervin in digestia colesterolului rău, accelerând procesul de distrugere a acestuia.

Optați pentru cerealele integrale, cu nivel înalt de fibre!

Mâncați zilnic o mână de migdale! Toate semințele oleaginoase contribuie la reducerea colesterolului rău, dar migdalele sunt în mod deosebit de preferat.

Aceasta pentru că au și capacitatea de a crește nivelurile de HDL, aşa-numitul colesterol bun, îmbunătățind, în același timp, procesul prin care organismul elimină grăsimile din sânge.

Dormiți mai mult! Privarea de somn creează vârfuri periculoase ale nivelului de colesterol rău. De asemenea, poate induce creșteri ale tensiunii arteriale. Pe de altă parte, oamenii tind să compenseze lipsa de somn prin mâncare, în special prin alimente nesănătoase, cu conținut mare de zahăr și grăsimi, ideal este un somn de 8-10 ore pe noapte, între orele 22:00 şi 6:00.

Condimentați mâncarea cu scorțișoară! Într-un studiu recent, cercetătorii pakistanezi au descoperit că aproximativ jumătate de lingură de scorțișoară, consumată zilnic, scade colesterolul total de 26%. Scorțișoara este un condiment minunat și poate fi presărat pe alte alimente benefice, cum ar fi fulgii de ovăz și mere. Dar conferă un gust exotic și preparatelor din categoria felurilor principale.

Nici o săptămână fără… boabe!

Un studiu recent a constatat că, prin consumul regulat al unei porții de boabe bogate în fibre (fasole, mazăre, năut sau linte) se înregistrează o scădere cu cinci puncte a nivelului de colesterol rău. Pe de altă parte, având factor glicemic scăzut, boabele vor menține scăzută concentrația de zahăr din sânge, fiind recomandate diabeticilor.

Plus că pot fi folosite în loc de proteine animale și că induc senzația de stomac plin.

CITEȘTE ȘI: Alimentul cu puteri miraculoase: Reglează glicemia, combate colesterolul, întăreşte imunitatea

Practicați tehnici de reducere a stresului!

Când suntem sub stres, corpul nostru răspunde prin pomparea în sânge a hormonilor, inclusiv cortizolul, aşa-numitul hormon de stres. Cercetările constată că, pe termen lung, prea mult cortizol prezent în sângele nostru este asociat cu niveluri mai ridicate de colesterol.

Mâncați un măr pe zi!

Ca și boabele de fasole și fulgii de ovăz, merele sunt bogate în fibre solubile, ceea ce înseamnă că ajută la reducerea colesterolului. Totodată, diminuează inflamația asociată cu boli de inimă și întăresc sistemul imunitar.

Comentarii: