NUTRITIE SANATATE

Specialiștii de la Harvard recomandă: Alimentele care scad riscul de a face accident vascular

clickpentrufemei.ro

Cercetătorii au stabilit o legătură între riscul de accident vascular și dieta consumată. Astfel, ei au stabilit care este cea mai sănătoasă dietă, care reduce acest risc.

Dietele pe bază de plante nu numai că reduc riscul bolilor de inimă dar pot, de asemenea, să reducă riscul de accidente vasculare cerebrale. Însă depinde foarte mult de calitatea dietei.

CITEȘTE ȘI: Când e mai bine pentru sănătate să mănânci mămăligă în loc de pâine: Cum este afectat stomacul

Un studiu de la Harvard publicat online de revista Neurology, a evaluat datele de sănătate auto-raportate ale a aproximativ 210.000 de bărbați și femei sănătoși, care au răspuns periodic la chestionarele de dietă pe parcursul a 25 de ani.

Legume cu frunze, cereale integrale, fasole

În comparație cu persoanele care au consumat alimente nesănătoase pe bază de plante (cum ar fi pâine albă, pizza, cartofi și alimente cu adaos de zahăr), persoanele care au consumat alimente sănătoase pe bază de plante (legume cu frunze, cereale integrale și fasole) au avut până la 10 % o reducere a riscului de accident vascular cerebral, în special a accidentelor vasculare cerebrale ischemice, care, la fel ca atacurile de cord, sunt cauzate de un blocaj al fluxului sanguin.

CITEȘTE ȘI: Leguma pe care TREBUIE să o mănânci zilnic: Încetinește sau oprește bolile de inimă și te scapă de constipație

O dietă sănătoasă pe bază de plante este doar o parte a abordării de prevenire a unui accident vascular cerebral. Această abordare ar trebui să includă, de asemenea, o mulțime de exerciții fizice pentru a face inima să pompeze și pentru a ajuta plămânilor; somn adecvat; reducerea stresului; tensiunea arterială sub control, glicemia și greutatea menținute sub control; consum limitat de alcool; să nu fumeze, potrivit health.harvard.edu.

Comentarii: