SANATATE

Specialiştii internaţionali trag un semnal de ALARMĂ: Virusul HIV scapă de sub control. Categoria cea mai vulnerabilă

agora.md

La fiecare trei minute, o adolescentă cu vârsta cuprinsă între 15 şi 19 ani este infectată cu HIV , a precizat miercuri UNICEF, avertizând asupra unei „crize” de sănătate publică ignorată, potrivit AFP.

Fetele sunt victimele a două treimi dintre infecţiile la nivel mondial în acest tronson de vârstă, potrivit datelor prezentate în cadrul celei de-a 22-a ediţii a Conferinţei Internaţionale privind SIDA, care are loc la Amsterdam.

CITEȘTE ȘI: Cazurile care au şocat Europa: Legumele pe care le ai în congelator şi care te pot omorî

„În cele mai multe dintre ţări, femeile şi fetele nu au acces la informaţii şi la serviciile care le sunt necesare sau nu au nici măcar posibilitatea de a refuza întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate”, a subliniat, într-un comunicat, directoarea generală UNICEF, Henrietta Fore.

„HIV se propagă rapid în rândul persoanelor cele mai vulnerabile şi cele mai marginalizate şi din această cauză adolescenţii se află în mijlocul crizei”, a adăugat aceasta.

CITEȘTE ȘI: Informaţiile acestea îţi pot salva viaţa: Semnele care îţi arată că ai probleme cu inima

În 2017, 130.000 de decese ale unor persoane cu vârste sub 20 de ani au avut legătură cu SIDA şi 430.000 de noi infecţii cu HIV au afectat acest grup de vârstă.

Comentarii: