NUTRITIE SANATATE

Ştevia, aliatul perfect după Paşti: Cum te ajută să slăbeşti sănătos

Este cel mai bun moment în care poți să găsești în piețe verdețuri și legume proaspete. Profită din plin de acestea, mai ales de ștevie și vei observa efectele benefice.

Cunoscută și sub denumirea de măcriș, aceasta are proprietăți pentru sănătate pe care puțini oameni le cunosc.
Unde mai pui și faptul că se găsește ușor, este accesibilă ca preț și reprezintă cea mai bună metodă de a elimina toxinele din organism, remarcă clicksanatate.ro.

Accelerează metabolismul

Dacă te întrebai ce beneficii poate să îți ofere această banală planta, află că prin puterile ei magice poate să accelereze metabolismul, acționând asupra arderilor grăsimilor, și asupra eliminării toxinelor acumulate peste iarnă în organism.
Mai ales dacă ai ales să ții post, acum este momentul să consumi ștevie pentru a înnoi sângele cum se spune în popor și astfel vei observa cum surplusul de kilograme va dispărea treptat fără să îți afecteze sănătatea.

CITEŞTE ŞI: Care sunt alimentele cu carbohidrați ce conțin CELE MAI PUȚINE calorii

Reduce senzația de foame

Printre beneficiile acestei plante se mai găsește și faptul că ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, ajutând totodată și la stabilizarea fluidității sangvine. În plus, dacă alegi să o adaugi la supe, ciorbe, smoothie-uri vei observa cum senzația de sațietate va apărea mult mai ușor și se va menține o perioadă mai mare de timp.

Este indicată chiar și persoanelor cu hipoglicemie sau care au tot timpul senzația de dulce, poți să o consumi la prânz sub formă de salată doar cu zeama de lămâie.

În cazul în care alegi să o consume doar sub formă de supă indiferent că este supă cremă sau nu, alege și o felie de pâine pentru a avea de unde să își ia organismul porția de carbohidrați.

Sucul de ștevie întărește organismul

Dacă alegi să transformi ștevia în suc, vei obține o veritabilă porție de sănătate, o cantitate bună de vitamina C în primul rând care va acționa mai ales asupra sistemului imunitar.

O cură de 10 zile cu suc de măcriș pentru luat dimineața pe stomacul gol va ajuta la revitalizarea organismului. Este indicat a fi consumat în stare proaspătă mai ales pentru că previne apariția bolilor cardiace. Și totul datorită conținutului său bogat de carotidieni naturali precum leutina și zeaxantina.

CITEŞTE ŞI: Sfatul specialistului: Cum să scapi de astenia de primăvară fără pastile

Dacă alegi să consumi periodic supă sau suc de ștevie vor ține la distanță cancerul la plămâni și mamar, grație fitonutrimentelor și antioxidanților pe care le conțin.

Comentarii: