REVIEW

Știi să foloseşti CORECT crema cu factor de protecţie solară?

 

Soarele poate fi o adevarata bucurie, daca ne expunem in mod corect. Nu trebuie sa fugim din calea lui, ci sa ne protejam. Insa alegerea si utilizarea produselor cu protectie solara trebuie facuta tinand cont de anumite aspecte.

Diana Marandiuc, trainer Naturys Romania, ne da cateva sfaturi in acest sens, informează Mediafax.

1. Alege produse solare cu filtre fizice, cum sunt dioxidul de titan si oxidul de zinc. Acestea vor reflecta razele ultraviolete, actionand asemenea unei oglinzi. Spre deosebire de filtrele chimice, sunt mai sigure pentru piele pentru ca o feresc de aparitia petelor sau de iritatii.

2. Alege SPF-ul in functie de timpul de expunere. In conditii de laborator 1SPF = 10 min, deci o crema cu factor 30 te va proteja 300 de minute, insa pentru siguranta scade din aceasta valoare 30%. Cifra rezultata te va proteja intocmai, numai pentru expunere intre orele recomandate de medicii dermatologi si aplicata in cantitatea mentionata pe produs.

REȚETE SIMPLE / Italian GELATO

Vrei să ai o piele perfectă? Iată secretul

De ce sunt copiii înnebuniţi după kendama şi spinner fidget? Explicaţia e INCREDIBILĂ!

3. Nu aplica niciun alt produs peste crema cu factor de protectie solara, deoarece ii va diminua din puterea de protectie.

Foto: Pinterest.com

4. Nu te expune direct la soare, deoarece posibilitatea de arsura creste cu 40%. Foloseste umbrela!

5. Reaplica produsul de protectie solara, dupa ce ai indepartat orice reziduri ramase de la aplicarea precedenta.

10 lucruri pe care NU le speli atât de des pe cât ar trebui

Sex cu un bărbat de 50 de ani. Ce TREBUIE să ştii

9 Tipuri de BĂI DETOX care te ajută la slăbit

6. Foloseste un produs after sun. Chiar daca nu ti se pare necesar sa folosesti un produs dedicat, este mai bine sa o faci. Produsele de acest gen contin foarte multi antioxidanti, care contracareaza actiunea razelor ultraviolete.

Comentarii: