REVIEW

Succesul este un mod de a gândi: Şase reguli respectate de lideri

briantracy.com

Evitaţi perfecţiunea şi deveniţi conştienţi că lucrurile pot fi îmbunătăţite pe parcurs. Liderii cu adevărat puternici nu dau vina pe ceilalţi. Ei învaţă să accepte greşelile cu responsabilitate şi îşi asumă dorinţa de schimbare.

Oamenii care reuşesc să atingă succesul gândesc cu totul diferit. Pe lângă faptul că au o atitudine altfel decât a celor care încă nu ştiu încotro se îndreaptă, ei sunt înconjuraţi de oameni cu atitudine corectă şi dezvoltă obiceiuri care le cresc nivelul de energie.

Cum ajung oamenii să aibă succes?

Este una dintre întrebările la care se caută răspuns de sute de ani. Iată cum gândesc oamenii de succes:

Evitaţi suprasolicitarea

Câştigători sunt cei care reuşesc să urce în timp ce alţii renunţă. În afaceri, reuşesc să-i depăşească pe ceilalţi doar acele persoane care au energia de a urca continuu. Nu poţi continua urcarea atunci când eşti lipsit de energie şi putere. Oamenii de succes realizează acest lucru prin evitarea suprasolicitării. Dacă vă supraîncărcaţi bateriile în fiecare zi, nu veţi ajunge să simţiţi că volumul de muncă vă copleşeşte sau nu mai reuşiţi să găsiţi soluţii, scrie forbes.com.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii dezvăluie secretul succesului: Strategii militare în viaţa de zi cu zi

Evitaţi negativitatea

Antidotul gândurilor care blochează motivaţia sunt cuvintele pozitive. Nu păstraţi în preajma voastră persoane care nu au încredere în proiectele pe care le demaraţi, nu ascultaţi ştiri negative şi alte lucruri care vă scad vibraţia, evitaţi disputele şi eliminaţi gândurile care vă demotivează. Stabiliţi-vă să eliminaţi cuvintele negative din vocabularul vostru.

Nu vă schimbaţi planul în fucţiile de nevoile celor din jur

Încercaţi să folosiţi timpul pentru a vă atinge propriile obiective. Este minunat că îi puteţi ajuta pe cei din jur, dar nu cu preţul propriilor obiective. Înainte de a răspunde nevoilor lor, rezolvaţi cele mai importante sarcini ale zilei. Nu verificaţi neîntrerupt emailul, nu răspundeţi la apelurile care nu sunt urgente şi nu mergeţi la întâlniri înainte de a vă asigura că aţi rezolvat cele mai importante sarcini ale zilie.

Asumaţi-vă greşelile

Liderii cu adevărat puternici nu dau vina pe ceilalţi. Ei învaţă să accepte greşelile cu responsabilitate şi îşi asumă o dorinţă de schimbare.

Alungaţi nesiguranţa şi frica

Frica este un instinct natural şi se manifestă atunci când există riscuri reale sau nu. Oamenii de succes nu fug de frică, o acceptă şi învaţă să o gestioneze.

CITEȘTE ȘI: Modelul oamenilor de succes: Ce să faci înainte de culcare pentru a fi în formă a doua zi

Evitaţi perfecţionismul

Toţi vrem să fim perfecţi, chiar dacă ştim că acest lucru presupune sacrificiul bucuriei micilor victorii. Evitaţi perfecţiunea şi acceptaţi lucrurile făcute „destul de perfect“. Deveniţi conştienţi că le puteţi îmbunătăţi pe parcurs.

Comentarii: