Orice masă copioasă cere la sfârșit un desert pe măsură. Salamul de biscuiți este o rețetă veche, a copilăriei, iar ingredientele pot fi înlocuite cu altele comune vremii noastre, ceea ce face ca modul de preparare să fie și mai ușor.
CITEȘTE ȘI: Rulada cu foi de napolitană este desertul pentru care cei dragi îți vor mulțumi
Succesul meselor delicioase cu desertul copilăriei- salamul de biscuiți
Ingrediente:
- 250 g biscuiți
- 150 g ciocolată neagră
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 30 g cacao
Pentru decor: fulgi de cocos, zahăr pudră, nucă măcinată.
Succesul meselor delicioase cu desertul copilăriei- salamul de biscuiți
Mod de preparare:
Pentru început, ne ocupăm de biscuiți. Îi rupem bucăți mărunte și îi așezăm într-un bol.
Punem ciocolata și untul la topit, amestecând mereu. Adăugăm apoi zahărul și din nou amestecăm până acesta se topește.
Turnăm cacaoa și laptele peste ciocolată și omogenizăm toată compoziția.
Urmează acum să le turnăm peste biscuiții mărunțiți și să amestecăm totul.
Pe o folie transparentă turnăm amestecul de biscuiți, apoi rulăm folia strâns, dându-i formă de salam.
CITEȘTE ȘI: Cornulețe fragede cu nucă: Retrăiește momentele frumoase ale copilăriei cu acest desert/ REȚETĂ
Lăsăm la frigider pentru 3 ore, apoi desfacem folia și trecem salamul de biscuiți prin zahăr pudră, fulgi de cocos sau nucă măcinată.
Din acest moment, salamul de biscuiți poate fi tăiat și servit după o masă copioasă sau pur și simplu ca o gustare dulce.
Comentarii: