NUTRITIE SANATATE

Sucul de varză, sursă excelentă de vitamine şi minerale. Cum se prepară băutura care previne cancerul

elytis-hospital.ro

Varza este o legumă comestibilă, cunoscută din cele mai vechi timpuri şi care poate fi consumată în orice anotimp.

Ea conţine fibre alimentare, niacină, acid pantotenic, tiamină, sodiu, potasiu, magneziu, fosfor, alfa-caroten, beta-caroten, vitamina A, vitamina C, vitamina K, potrivit clicksanatate.ro.

Numeroase studii au demonstrat că un consum constant de suc de varză reduce riscul de obezitate, diabet, boli de inima. În plus, îți crește nivelul de energie, te ajută să slăbești și ameliorează efectelor bolilor stomacale.

CITEȘTE ȘI: Cercetătorii americani dezvăluie efectul MINUNE al consumului de varză roşie

Datorită conținutului mare de antioxidanți, sucul de varză previne cancerul, scade nivelul de colesterol „rău” din sânge, ajută în cazurile de artrită și te scapă de insomnie și depresie.

Pentru a prepara sucul de varză ai nevoie de:

– jumătate de varză mică

– un sfert de cană de apă

Taie varza în bucăți și adaug-o în storcător.

CITEȘTE ȘI: Studiul care face din banala varză un adevărat medicament: Cum opreşte dezvoltarea cancerului

Amestecă sucul obținut cu apă și consumă pe stomacul gol, în fiecare dimineață. Poți adauga și doi morcovi, sau un măr, ghimbir, portocală sau sfeclă.

Comentarii: