NUTRITIE

Sunt sănătoase, dar îngraşă: Alimentele pe care ar trebui să le eviţi dacă vrei să slăbeşti

Foto: Pinterest.com

Când vezi că toți din jur mănâncă ciocolată și biscuiți, iar tu alegi ca și gustare câteva migdale sau nuci, poți crede că faci o alegere mai bună.

Într-adevăr, acestea sunt mai sănătoase, dar pot fi și mult mai pline de calorii. Conform nutriționiștilor, mulți dintre noi sunt induși în eroare crezând că mâncăm multe gustări „sănătoase” și care nu ne îngrașă, potrivit clicksanatate.ro.

CITEȘTE ȘI: Specialiștii americani au descoperit secretul: De ce te îngrași în perioadele stresante

Nutriționista Leanne Ward compară conținutul de calorii al unui mic bol de migdale, care ajunge la 415 de calorii, cu un baton Twix, plin de zahăr, care însă conține doar 275 de calorii.

În loc de a sugera că un baton de ciocolată este o alternativă mai sănătoasă decât migdalele, Ward a explicat importanța controlului porților când vine vorba de consumul de alimente sănătoase, dar mai calorice, cum ar fi nucile.

”Mulți dintre clienții mei nu pot înțelege de ce nu își pot atinge obiectivele de scădere în greutate, în ciuda faptului că mănâncă sănătos și includ alimente bune în dietă, dar această comparație demonstrează că și alimentele sănătoase consumate peste măsură pot aduce kilograme în plus”.

Nutriționista a declarat că de multe ori suntem păcăliți să credem că alimentele sănătoase nu îngrășă, însă acest lucru este greșit: migdalele, nucile, somonul și avocado sunt alimente foarte calorice, care pot aduce imediat kilograme nedorite.

CITEȘTE ȘI: Greutatea şi sănătatea depind de ritmul metabolismului: 9 metode prin care îl poţi accelera

Ea recomanda că întodeauna să ne cântărim alimentele și să nu depășim o porție, pentru a nu ne trezi cu consecințe neplacute.

Comentarii: