Un metabolism accelerat nu numai că îți oferă mai multă energie, însă te ajută să îți menții și silueta.
Metabolismul este un termen care descrie toate reacțiile chimice din corpul tău care îți mențin organismul în viață și funcțional. Metabolismul tău este, de asemenea, responsabil pentru transformarea nutrienților din alimentele pe care le consumi în energie. Acest lucru oferă corpului energia de care are nevoie pentru a respira, pentru a se mișca, pentru a digera alimentele, pentru ca sângele să circule și pentru ca țesuturile și celulele deteriorate să se repare.
Toate acestea sunt mediate de enzime, care sunt proteine cu funcții specializate în anabolism și catabolism. Rata de producere a energiei se numește rata metabolică bazală și este afectată de factori precum sexul, rasa, exercițiile fizice, dieta, vârsta și boli precum sepsisul sau cancerul.
Cu cât rata metabolică este mai mare, cu atât arzi mai multe calorii în repaus.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care ajută la stimularea digestiei: Accelerează metabolismul și descompune substanțele nutritive
Încearcă supa cu lămâie și fenicul
Apa fierbinte cu lămâie accelerează procesul de digestie, dar stimulează și metabolismul, potrivit doc.ro. Pe de o parte, lămâia este o sursă extraordinară de vitamina C, iar pielea ta are de câștigat de pe urma acesteia, căpătând o strălucire aparte.
Feniculul, pe de altă parte, este o sursă bogată de fibre, potasiu, acid folic și vitamina B6, ceea ce înseamnă că și el accelerează metabolismul, dar ajută în același timp și la încurajarea procesului fiziologic normal de eliminare a toxinelor din organism.
Feniculul are o mulțime de alte beneficii pentru sănătatea organismului nostru, printre care: remedierea anemiei, ameliorarea indigestiei, tratarea constipației, tratarea diareei, întărirea sistemului imunitar, precum și reglarea ciclului menstrual.
O supă pe bază de lămâie și fenicul este ideală mai ales acum pentru metabolism, dar și pentru frumusețea pielii. Ușor de preparat, nutritivă și fără multe calorii, supa cu lămâie și fenicul trebuie încercată!
Cum prepari supa cu lămâie și fenicul
Pentru a prepara această supă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 ceapă mărunțită
- 1 cățel de usturoi
- 1 bulb de fenicul mărunțit
- 2 litri de apă
- 1 linguriță de sare
- 1 ardei roșu mărunțit
- coaja rasă de la o lămâie
- coaja rasă și zeama de la o portocală
- ¼ cană de mărar tocat mărunt
Mod de preparare
Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline, apoi călește în el ceapa, usturoiul și feniculul preț de 5-7 minute, până când ingredientele se înmoaie. Pune apoi cei 2 litri de apă, sarea, ardeiul și mărește intensitatea focului de la aragaz. După ce supa fierbe, lasă focul la intensitate minimă și fierbe-o preț de o oră. La final, adaugă mărarul, coaja rasă de lămâie și de portocala, dar și zeama de portocală, și servește supa fierbinte.
CITEȘTE ȘI: Fructul prietenos cu silueta pe care îl poți consuma oricând: Ajută la digestie și topește grăsimea
Ce mai poți face pentru a accelera metabolismul?
Pe lângă ingredientele din această supă, nu uita că în alimentația ta este bine să se regăsească și alte alimente care accelerează arderea grăsimilor.
Anumite alimente pot, într-adevăr, să accelereze metabolismul. Cu cât acesta funcționează la o viteză mai mare, cu atât arzi mai multe calorii și cu atât îți va fi mai ușor să îți menții greutatea actuală ori să scapi de grăsimea nedorită de pe anumite zone.
Fie că te lupți cu kilogramele, fie că îți dorești să îți menții masa corporală în limite normale, nu uita că din alimentația ta nu trebuie să lipsească acești aliați care îți accelerează metabolismul.
Comentarii: