NUTRITIE SANATATE

Supa care îți întărește sistemul imunitar- cât de simplu se prepară

Foto: Pinterest.com

Supa de ceapă este plină de vitamine și minerale esențiale, care îți pot întări sistemul imunitar și pe care o poți savura simplă sau împreună cu crutoane de pâine.

Este o opțiune delicioasă pentru orice sezon și poate fi adaptată în funcție de preferințele personale prin adăugarea legumelor sau condimentelor preferate.

CITEȘTE ȘI: Supa care îți oferă o alimentație echilibrată și plină de vitamine – Exquis

Supa care îți întărește sistemul imunitar- cât de simplu se prepară

Supa de ceapă este un preparat gustos și sănătos care poate fi preparat simplu și rapid, fiind o variantă ușoară atunci când nu dispui de prea mult timp pentru gătit.

Ingrediente:

  • 10 cepe
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 l supă de legume/pui
  • 100 ml smântână lichidă
  • Sare, piper
  • 2 frunze de dafin
  • Crutoane de pâine
  • Parmezan ras

Supa care îți întărește sistemul imunitar- cât de simplu se prepară

Mod de preparare:

Începi prin a curăța ceapa și a o tăia felii, apoi o călești în uleiul de măsline combinat cu cele 3 linguri de unt, până când devine aurie și caramelizată.

Urmează să adaugi supa de legume sau pui, după preferințe și frunzele de dafin.

Condimentezi cu sare și piper și lași supa să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 40 de minute, pentru ca aromele să se întrepătrundă, iar ceapa să se înmoaie.

La final, se ia oala de pe foc, se adaugă parmezanul ras și smântâna lichidă, iar apoi se mixează cu ajutorul blenderului vertical, până obții o supă fină și cremoasă.

CITEȘTE ȘI: Cea mai bună supă care previne gripa: Reduce numărul de globule albe care intră în țesutul inflamat – Exquis

Supa de ceapă poate fi servită atât simplă, cât și alături de alte ingrediente sau preparate care îi vor oferi un gust special.

O opțiune clasică este să o servești cu crutoane de pâine prăjită.

Acestea pot fi tăiate în cuburi mici, prăjite în unt sau ulei și presărate deasupra preparatului tău pentru a-i adăuga o textură crocantă.

Poftă mare!

Comentarii: