REVIEW

Tastatura devine dăunătoare pentru creier! Cum te afectează renunţarea la scrisul de mână

aquarelle.md

Fără această deprindere vom transforma funcţiile creierului într-un „handicap”. Suntem la un click distanță de orice informație de care am avea nevoie. Tehnologia a avansat mult și nu e rău. Însă există un revers al medaliei.

Nu mai scriem de mînă decât foarte puțin. Elevii își fac proiectele pentru școală la calculator, cererile se scriu și ele la fel. Pentru mesaje, felicitări și alte asemenea folosim telefonul.

O să ignorăm să mai scriem de mînă până ce vom face asta cu mare dificultate pentru că, în parte, ne vom pierde această deprindere?

CITEȘTE ȘI: Studiu cu rezultate total neaşteptate: Cum poate fi uitarea un semn de inteligenţă peste medie

Specialiștii trag un semnal de alarmă şi spun că nu trebuie să uităm scrisul de mână.

Sunt mai multe motive. Scrisul de mână, spun aceștia, are un rol extrem de important în dezvoltarea creierului.

În lipsa scrisului de mână, creierul nostru nu va mai fi stimulat suficient, iar el nu se va mai dezvolta în mod corect, potrivit doctorulzilei.ro.

Mai mult chiar, spun aceştia, exercițiile de scriere alungă stresul, grijile și aduc o stare de bine, ne deschide către noi orizonturi și ne ajută să putem comunica „descărcându-ne” în acest mod.

Totodată, informaţia redată în scris pe o foaie de hârtie ne ajută să ne întipărim informaţia mai bine în creier.

Dar cel mai mare beneficiu ar fi legat totuşi de faptul că scrisul cu pixul, creionul sau stiloul utilizează o mai mare porţiune de creier decât dacă tastăm digital. Astfel, creierul este compus din lobul frontal, lobul parietal și o mare serie de celule.

Lobul frontal este conectat la scris, citit, raționament și personalitate. Lobul parietal este cel care interpretează scrisul și cititul – în general cuvintele.

CITEȘTE ȘI: Capacităţile incredibile ale nasului uman. Este şi sursă de antibiotice

Celulele din creier sunt stimulate numai dacă exersați zilnic scrisul de mâna și apelați mai puțin la tastatură. În felul acesta, ajutăți creierul să se concentreze mai bine.

Scrisul de mâna stimulează memoria și celulele creierului, generează mai rapid ideile, îmbogățește vocabularul, sporește creativitatea, ajută la relaxare și impune o anumită disciplină prin respectarea regulilor de redactare.

Este foarte important să scrieți de mâna zilnic pentru a evita transformarea funcțiilor creierului într-un „handicap.” Creierul uman funcționează exact ca un mușchi, cu cât îl antrenezi mai mult cu atât îl menții mai tânăr și în formă.

Comentarii: