SANATATE

Te păzesște vaccinul Pfizer de forme mai grave ale infectării cu COVID? Ce spun specialiștii

theconversation.com

O cercetare recentă arată că 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech sunt eficiente împotriva riscurilor de spitalizare asociate COVID-19 şi faţă de toate variantele noului coronavirus cel puţin 6 luni.

Studiul, care a fost realizat de Pfizer şi reţeaua de sănătate Kaiser Permanente, a cercetat datele de la 3,4 milioane de persoane din California de Sus în perioada 4 decembrie 2020 – 8 august 2021, informează Agerpres.

CITEȘTE ȘI: Experții americani răspund: Cât de precise sunt testele COVID făcute acasă?

Eficienţa vaccinului scade în timp, de la 88% în următoarea lună post-imunizare la 47% după 6 luni. Cercetarea a arătat că vaccinul rămâne eficient în proporţie de 90% împotriva riscurilor de spitalizare din cauza COVD-19, inclusiv cu varianta Delta, cel puţin 6 luni.

CITEȘTE ȘI: Cele ma bune ceaiuri pentru dureri de gât și tuse seacă: De folos și dacă faci COVID-19 sau gripă

„Studiul nostru arată că vaccinurile sunt un instrument central pentru controlul epidemiei şi rămân extrem de eficace în prevenirea formelor severe şi a spitalizărilor, inclusiv împotriva variantei Delta sau a altor variante care îngrijorează”, a declarat Sara Tartof, autorul principal al studiului, în comunicatul publicat în „The Lancet”.

Comentarii: