SANATATE

Ți se face DES pielea ”de găină”? Ce AFECȚIUNE poți avea

Ai observat pe suprafața pielii niște mici umflături, cu aspect de piele de găină? Ar putea fi vorba de keratoza pilară, o boală de piele cauzată de producerea în exces a keratinei, o proteină naturală a epidermei. Keratoza pilară constă în apariția unor vezicule, mici și rugoase, caracterizate drept „piele de găină” și este incurabilă, dar poate fi controlată prin tratament continuu.

Veziculele apar, de obicei, pe brațe, picioare și fese. Conform unui studiu la nivel international, keratoza pilara afecteaza 40% dintre adulti si aproximativ 50-80% dintre adolescenti si este intalnita mai des in cazul femeilor decat in cel al barbatilor. Aproximativ 30-50% dintre cei care sufera de aceasta boala au un istoric familial pozitiv.

Varsta de debut a bolii este in prima decada de viata. Simptomele se intensifica la pubertate, insa tind a se reduce odata cu varsta. Pe timpul iernii, pentru ca pielea este mai uscata, simptomele se agraveaza. Cazurile extinse pot cauza desfigurare cosmetica si stres psihologic.

Cum arată keratosis pilaris?

Bubițe mici sau umflături roșii ori albe, care apar în mod obișnuit pe fese, pe obraji, pe picioare și/sau brațe ori pe față.

Ce PREȚ are oja folosită de 28 de ani de Regina Elisabeta

WOWWW!!! Cum arată Sistine Stallone, fiica lui Sylvester Stallone! / GALERIE FOTO

Care sunt SINGURII bărbați din zodiac în care poți să ai ÎNCREDERE

Pielea este uscată și câteodată ai mâncărimi în acele zone. Afecțiunea aceasta nu este deloc gravă și nu este neapărat nevoie s-o tratezi decât atunci când apare pe față (în cazuri rare) și poate lăsa semne pe piele.

De ce faci dacă ai keratosis pilaris?

Bubițele care apar când faci această afecțiune a pielii au ca motiv principal excesul de keratină – proteină dură care îți protejează pielea de substanțe toxice sau de infecții. De obicei, keratina astupă foliculii de păr, astfel că firele nu mai pot ieși la suprafață.

Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?

Produsele COSMETICE pe care este bine să le ții în FRIGIDER

IMAGINI SPECTACULOASE! Iată cum traversează râul această bătrânică pentru a merge la cumpărături

De cele mai multe ori poți face keratosis pilaris din cauza unei alte afecțiuni ale pielii, precum dermatita atopică, însă și oamenii perfect sănătoși o pot face, în special dacă au pielea uscată în mod normal.

Pentru tratarea afecțiunii keratosis pilaris este nevoie să mergi la medicul de familie sau la un dermatolog.

Comentarii: