REVIEW

TOP 5 reguli: Cum să-ți transformi dormitorul într-o oază pentru un somn cu adevărat odihnitor

indoindians.com

Atmosfera din dormitor este estentiala pentru calitatea somnului. Daca simti ca nu te odihnesti bine, daca ceva parca nu te lasa sa dormi cum si cat ai vrea, poate este momentul sa faci cateva modificari in dormitor.

Un somn sanatos inseamna obiceiuri sanatoase. Iar cand acestea nu mai par suficiente, cateva schimbari simple in camera le pot da un refresh si pot transforma incaperea intr-o oaza pentru un somn cu adevarat odihnitor.

Investeste in asternuturi de calitate

Primul lucru care trebuie facut atunci cand ne dorim sa optimizam spatiul de dormit pentru un somn cat mai bun este sa achizitionam asternuturi de calitate. Poti opta si pentru paturi ponderate, care au si un efect terapeutic asupra corpului in timpul somnului, potrivit acasa.ro.

O lenjerie de calitate, de preferat din panza deasa si moale de bumbac, iti va magaia la propriu pielea cand te pregatesti pentru o noapte de somn bun si iti va rasfata corpul obosit dupa o zi incarcata.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE, nu ţine aceste plante în dormitor! Consumă oxigenul şi îţi ‘fură’ somnul odihnitor

Schimba salteaua sau patul

Calitatea somnului poate fi influentata si de saltea sau de patul in sine. Este recomandat un cadru de pat care poate sustine o saltea masiva. In functie de preferinte si starea de sanatate, putem alege dintr-o gama variata de saltele care sa ne satisfaca nevoile. Trebuie sa ne asiguram ca salteaua aleasa este suficient de confortabila pentru a ne conferi calmul si relaxarea necesare pentru un somn adanc si odihnitor.

Pastreaza curatenia in dormitor

Dormitorul este ultimul loc din casa in care ar trebui sa fie dezordine. Cu cat este mai curata si mai ordonata camera, cu atat vei reusi sa te odihnesti mai bine. In caz contrar, hainele aruncate pe un scaun parca iti vor atrage in permanenta atentia, obiectele care stau vraiste pe masuta de toaleta parca vor „striga” la tine sa le ordonezi. Cand intri in dormitor trebuie sa ai senzatia ca ai ajuns in acel loc in care toate sarcinile si responsabilitatile dispar, iar tu te poti intinde in pat pentru odihna bine meritata.

Investieste in cutii de depozitare care pot fi tinute sub pat, in noptiere cu sertare sau in dulapuri cu rafturi. Ordinea din jur este esentiala pentru o odihna de calitate, pentru ca spatiul care se va crea va asigura o mai buna circulatie a aerului in camera.

Renunta la toate dispozitivele electronice din dormitor

Stim ca este greu sa te desparti de telefonul mobil cand mergi la culcare. Probabil crezi ca adormi mai usor daca ai in camera un televizor la care sa motai pana te scufunzi intr-un somn adanc sau care sa iti asigure un zgomot de fond. Poate obisnuiesti sa iei cu tine tableta sau laptopul pentru a-ti mai verifica o data e-mailul inainte de a te culca. Stop!

Toate aceste dispozitive „fura” din timpul alocat somnului deoarece sunt mereu mai atractive. Lumina ecranelor va alunga somnul si va face creierul sa ramana alert. Zgomotul de fond asigurat de televizor te va impiedica sa dormi cu adevarat, deoarece creierul il percepe, chiar daca tu nu iti dai seama. Prin urmare, este indicat sa scapi de toate aceste dispozitive electronice din dormitor, pentru a crea un spatiu destinat doar somnului si odihnei.

CITEȘTE ȘI: Andrea Bocelli dezvăluiri despre mariajul său fericit: Secretul e în dormitor

Stinge becurile de orice fel

Becurile imita lumina naturala care ne ajuta sa stam treji. De aceea, daca ne dorim sa dormim bine, trebuie sa avem un mediu intunecat in dormitor. De indata ce te retragi in pat, asigura-te ca ai stins toate becurile. De asemenea, poti pune la ferestre draperii opace, care sa blocheze lumina de afara. Daca trebuie neaparat sa dormi cu telefonul mobil langa pat, intoarce-l cu ecranul in jos.

Sunt multe lucruri care ar trebui facute pentru a optimiza dormitorul in vederea obtinerii unui somn de calitate. Daca la toate aceste sfaturi adaugam si o cana de ceai sau un dus relaxant inainte de culcare, cu siguranta vom dormi mult mai bine.

Comentarii: