REVIEW

TRUCURI GENIALE pentru a NU ne mai stresa cu pregătirile de Crăciun

Foto: Pinterest.com

Mesele de Crăciun sunt o bucurie, dar până să ajungem la partea frumoasă… avem de parcurs un drum complicat. Orele întregi de curăţenie şi de stat în bucătărie aproape că ne epuizează şi apărem în faţa oaspeţilor dărâmate de la atâta trebăluială. Am putea spune că stresul este ingredientul principal al reţetelor pentru masa de sărbători.

Cum putem face să pregătim masa de Crăciun relaxate? Cei de la standard.co.uk au descoperit ”rețeta” perfectă cu ajutorul lui Ali Alt, bucătar şi autor de cărţi de bucate.

Planificarea este cea mai importantă

Nu lăsa nimic de ultima sută de metri. O listă cu ce urmează să găteşti şi ingredientele necesare poate fi salvarea ta. În momentul în care te apuci de gătit trebuie să ai totul la îndemână. Poate e distractiv să le povesteşti oaspeţilor cum ai alergat prin tot oraşul după drojdie proaspătă la 10 seara, dar în momentul în care descoperi problema s-ar putea să ai o criză de nervi.

CITEȘTE ȘI: 

Motivul pentru care MENTA este NERECOMANDATĂ bărbaților

5 BĂUTURI digestive pe care trebuie să le servești după o masa copioasă

Fii practică

Trebuie să recunoaştem că excesele şi extravaganţele fac parte din meniul de sărbătoare. Totuşi, nu te apuca de reţete care nu sunt potrivite cu aparatura pe care o ai sau cu vasele tale. Gândeşte preparate pe care le-ai mai făcut şi ţi-au ieşit bine.

Apucă-te din timp

Unele preparate pot fi realizate cu câteva zile înainte. Carnea se poate toca şi congela cu câteva zile înainte, o parte din dulciuri le poţi face cu 2-3 zile în avans, poţi toca legume sau ce îţi mai trebuie pentru ciorbă sau salate.

Foto: Pinterest.com

Nu-ţi fie frică să trişezi

Dacă nu îţi place să găteşti sau nu ai timp, pur şi simplu comandă tot ce ai nevoie. Nu te stresa. Cina este pentru oameni, pentru atmosferă. Mâncarea este un pretext.

CITEȘTE ȘI: De ce cumpărăm ATÂT DE MULTĂ mâncare? Explicațiile specialiștilor

Cere ajutor

Nu este nevoie să te speteşti singură în bucătărie. Cere ajutor celor din casă: partenerului sau copiilor mai mari. Sigur pot şi ei să ducă la îndeplire anumite sarcini şi este şi în felul acesta puteţi petrece şi timp plăcut împreună.

Comentarii: